Türkiye Kadınlar Basketbol Liginde mücadele eden Yalova VİP kıtalararası sürpriz bir transfere imza attı. Daha önce iç ve dış transferi tamamlayan Yalova ekibi, son anda kadrosuna 1997 doğumlu genç oyun kurucu Ece Eldek'i dahil etti.
Basketbola İstanbul'da Fesa'da başlayan ve daha sonra İstanbul DSİ, Beşiktaş ve Fenerbahçe'de de forma giyen, 1,72 boyundaki genç yetenek yıldız ve genç milli takım aday kadrolarına çağrılmıştı.
Aldığı burs üzerine Lise eğitimi için gittiği Amerika’da The MacDuffie School'da 2013-2014 ve 2014-2015 sezonlarında basketbol takımında da forma giyen Ece okulunun bulunduğu Konferans Ligi'nde de (NEPSGBCA) 2 kez All-Star (West), 1 kez de All League All Star ve MVP ödülünü de kazandı.
Geçen sezon okulundan mezun olan genç yetenek Westfield State University takımından burs kazanarak, basketbol yaşamına yine ABD'de devam etti.
2015-2016 sezonunda (ilk sezonu olmasına ve 4 yaş küçük olmasına rağmen) NCAA Ligi'nde kendi Konferansında (MASCAC) takımı şampiyon olurken, top 16 ya yükselme maçları da oynama hakkını elde etti. 
Takımıyla 26 çıkarken, 13,5 dakika ortalama sürede 5 sayı, 1.7 ribaunt ve 1.8 asist ortalamaları yakaladı. Ece Eldek  4 yıl sonra döndüğü ülkesinde Yalova VİP formasıyla Türkiye Kadınlar Basketbol Liginde forma giyecek olmanın heyecanını yaşadığını belirtti.
Editör: TE Bilişim