18-22 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Genç Erkekler Anadolu Şampiyonası’nda Antalya Kepez Belediye şampiyon olurken şampiyonluğa ulaştı.

Yalova Belediyesi basketbol takımı ise turnuvada B Grubunda yer alırken grup müsabakalarında Manisa Vestel’e 2 sayı farkla 57-55, ikinci müsabakasında Gaziantep Şehitkamil Belediyesi’ne ise 3 sayı farkla 70-67 ve üçüncü günde Antalya Kepez Belediyesi’ne 13 sayı farkla 80-67’de mağlup olarak grubu sonuncu sırada tamamladı.

Bu sonuçlar sonrasında Yalova Belediyesi basketbol takımı böylelikle 15-20 Mayıs 2012 tarihlerinde Gaziantep’te gerçekleştirilecek olan Genç Erkekler Türkiye Şampiyonası’na katılma şansını yitirdi.

Anadolu Şampiyonası 4. Gününde klasman maçlarına kalan Marmara Şampiyonu Yalova Belediyesi, A Grubunu son sırada tamamlayan Diyarbakır Bağlar Bld. S.K. ile karşılaştı. Büyük çekişmeye sahne olan mücadeleyi temsilcimiz 2 sayı farkla 71-69 kazanarak turnuvayı aldığı tek galibiyet ile 7. Sırada tamamladı.

turnuvanın En’lerin de ise Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden Berkay Gülek “En İyi Guard” olurken yine aynı takımdan İlker Kani “En İyi Forvet” oldu. Kepez Belediyesi’nden Barış Cevahir “En İyi Pivot”, Trabzon Basketbol’dan Oğuzhan Turan “Sayı Kralı” ve yine Kepez Belediyesi’nden Kaan Kavral “En Değerli Oyuncu” seçildi.

 

Genç Erkeklerde sıralama şöyle;

Winxbet

1. Antalya Kepez Belediye S.K.

2. Antalya B.Şehir Belediye S.K.

3. Gaziantep Şehitkamil Bld. S.

4. Trabzon Basketbol S.K.

5. Manisa Vestel S.K.

6. Samsun Yol S.K.

7. Yalova Belediye S.K.

8. Diyarbakır Bağlar Bld. S.K.

 

Editör: TE Bilişim