Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nde play off mücadelesi veren temsilcimiz Yalova Ortopedikler Spor Kulübü ligin 17. Haftasında konuk olduğu İstanbul’da namaglup lig lideri Galatasaray’a 42 sayı farkla 84-42 mağlup olmaktan kurtulamadı.

İstanbul Bahçelievler Spor Salonu’nda oynanan müsabakaya ev sahibi Galatasaray iyi başlarken play-off yolunda ilerleyen Yalova Ortopedikler Spor Kulübü hiçte ummadığı bir mağlubiyet aldı.

Mücadeleye YOSK İlhan, Ömer, Vedat, Ahmet İkizoğlu ve Eyüp beşlisiyle başladı. Ev sahibi Galatasaray ise Seyhan, Kolaybet Özgür, Ferit, Scott ve Tristan kadrosuyla yer aldı. Maçın ilk çeyreğine çok iyi başlayan Galatasaray bu periyotu 31-12 önde tamamladı. Maçın ikinci periyodunda da etkili bir oyun sergileyen Galatasaray, bu çeyreği de 12-4 önde geçerek devreyi 43-16’lık skorla üstün tamamladı. Üçüncü periyotta rakibine karşı biraz daha direnç gösteren YOSK, son bölümlerde farkın açılmasına engel olamadı. Çeyreği 23-16 önde geçen Galatasaray, maçtaki skoru da 64-32’ye getirdi. Müsabakanın son periyodunda da üstünlüğünü bırakmayan ev sahibi ekip, 20-10’luk skorla çeyreği önde bitirerek karşılaşmadan 84-42 galip ayrıldı. Temsilcimizin, play-off’a katılabilmesi için son maçında evinde İstanbul Engelli Yıldızları mağlup etmesi yeterli olacak. 

Editör: TE Bilişim