Türkiye Tenis Federasyonu tarafından Denizli’de düzenlenen Yaz Kupası tenis turnuvasında Yalova Tenis ve Dağcılık Spor Kulübü’nün başarılı raketi Batuhan Aslım çifte kupa kazanarak büyük bir başarıya imza attı.
15-20 Ağustos tarihleri arasında Pamukkale Tenis Kulübü kortlarında yapılan şampiyonada Aslım tek erkeklerde şampiyonluğa uzanırken, çift erkeklerde ise ikinci oldu.
Denizli’den çifte kupayla döndüğü için mutlu olduğunu belirten Batuhan Aslım,” Bu turnuvaya  çok sıkı çalışarak gittim ve müsabakalarda  bundan dolayı çok fazla zorlanmadan teklerde şampiyonluk kupasını kaldırdım. Denizlili çiftler partnerimle ilk defa çift olmamızdan dolayı uyum sorunu yaşadık ve maalesef  süper tie- break la  finalde kaybederek ikinci olduk. Son bir aydır girmiş olduğum turnuvalarda başarı grafiğim hızla yükseliyor ve buda beni ilerisi için daha yukarıları hedeflemem doğrultusunda  daha fazla çalışmaya ve daha yüksek hedefler koymama neden oluyor. Umarım önümüzdeki hafta 14 yaş  Tekirdağ’da ardından 12 yaş  Türkiye Şampiyonası Bursa’da ve yurt dışı Tennis Europa Turnuvalarına sırasıyla 19 Eylülde Romanya’da  28 Kasım da Litvanya’da  Tennis Europa turnuvalarına katılacağım. Buralarda da  elimden gelenin en iyisini gerçekleştirerek  başarı grafiğimi daha da artırmak niyetindeyim” diyerek sözlerini tamamladı.
“Batuhan’ı kutluyorum”
Yalova Tenis ve Dağcılık Spor Kulübü antrenörü Mustafa Terzi ise,” Batuhan’ı  bu başarısından dolayı kutluyorum fakat  Batuhan’ın seviyesinin bu olmadığını daha da üst seviyede olduğunu biliyorum. Batuhan iyi bir  ritmi yakaladı ve bunu da sürdüreceğinden kuşkum yok. Disiplinli çalışmanın  sonuçları yavaş yavaş kendini göstermeye başladı, gerek yurt dışında gerekse yurt içinde Yalovalı sporcularımızın almış oldukları başarılı sonuçlar ilimizin tenis seviyesinin ne kadar kaliteli ve doğru yolda olduğunun bir göstergesidir. Umuyorum 2017 senesinde bizlere  çok büyük başarılar yaşatacaklardır. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim