Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu'nun 2016 yılı faaliyetleri kapsamında Türkiye Atlı Cirit Ligi Yükselme Grubu müsabakalarına Yalova ev sahipliği yapacak. 19-21 Ağustos tarihleri arasında D Grubu maçlarının oynanacağı ilimiz ise bu heyecanı ilk kez yaşayacak. Dereağzı  Tigem Girişinde yapılacak atlı cirit müsabakaları, Cuma ve Cumartesi  günleri 16:00 -20:00 Pazar günü 10:00 - 14:00 saatleri arasında yapılacaktır.
Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ile  Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde olacak yarışmalar Yalova’da ilk yapılacaktır.  
Spor İl Müdürü Metin Kaplan, Yalova’nın ev sahipliği yapacağı Türkiye Atlı Cirit Ligi Yükselme Grubu müsabakalarına destek olan Yalova Garden AŞ’ye teşekkür ederken, müsabakalara katılacak sporculara başarılar diledi.
Cirit nasıl oynanıyor?
At üzerinde süngü ve mızrağın düşmana savrulması amacıyla ortaya çıkmış bir oyun olan ciritin tarihi 16. Yüzyılda Orta Asya’ya dayanıyor. Bu spor 19. Yüzyılda ise Osmanlı saraylarının en büyük gösteri sporu olarak yapılıyordu.

Editör: TE Bilişim