4. Avrupa Wushu Kung Fu Şampiyonası 14-20 Mayıs tarihlerinde Gürcistanın başkenti Tiflis de yapıldı. 28 Ülkeden 950 Sporcunun katıldığı müsabakalarda Yalova’dan da 5 sporcu madalya mücadelesi verdi.
Türk Wushu Milli Takımı erkeklerde ve bayanlarda Qinda dalında takım halinde Avrupa Şampiyonu oldu. 21 Altın 21 Gümüş 9 Bronz Madalyanın kazanıldığı Müsabakalarda Yalovalı Sporcularda 2 Gümüş 2 Bronz Madalya kazanarak Büyük bir başarı elde ettiler.
Wushu Milli Takımlar Teknik Direktörü ve Yalova İl Temsilcisi Ali Kanberoğlu,” Wushu tarihinin en büyük başarısını elde ettik. Qinda ve Taolu dalında 35 Altın 46 Gümüş ve 34 Bronz olmak üzere yoplam 115 madalya kazandık. Yalova’dan da 5 sporcum ilimizi ve Ülkemizi Tiflis de başarıyla temsil etti. Qinda’da 48 kilo Gençlerde Alihan Akkuş Avrupa üçüncüsü oldu. 52 kilo Büyüklerde Burhan Demir Avrupa ikincisi olurken, Taolu dalında Hakan Kanberoğlu Avrupa ikincisi, Yusuf Tunç ise Avrupa üçüncüsü olma başarısı gösterdi. İlimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil eden tüm Sporcularıma teşekkür ediyorum bizlere büyük bir Gurur yaşatan Sporcularımızın başarıları daim olsun” dedi.

 

Editör: TE Bilişim