Nefes kesen müsabakalarda 40 Kg.’de Yalova GSİM adına güreşen Aybüke İmancı rakiplerini bir bir mağlup ederek altın madalyayı kazandı.

Bu sonuçla Aybüke İmancı Eylül ve Ekim aylarında düzenlenecek Avrupa ve Dünya Şampiyonalarına katılmaya hak kazandı. Yalova Erdoğan Gençlik Spor adına mücadele eden A. Öykü Aktuna’da 7. Oldu.

5 sporcu ile yer aldığımız Yıldız Bayanlar Türkiye Şampiyonası’nda 1 altın madalya kazanma sevinci yaşarken, 3 sporcumuz çeyrek finalde, 1 sporcumuz da ilk turda elendi.

15-17 Yaşındaki Bayan Güreşçilerin katıldığı Şampiyonada nefes kesen müsabakalar yaşandı. 66 Puanla İzmir Büyükşehir Belediye Sporun birinci olduğu Şampiyonada, 40 Puan toplayan Burdur Emniyet Spor İkinci, 35 Puan alan Karabük Ovacık Gençlik ve Spor ise üçüncü oldu.

40 Kg.’de şampiyon olarak gurur kaynamığız olan Aybüke İmancı ilk turda Burdurlu rakibini, ikinci turda İstanbullu rakibini, yarı finalde bir diğer Burdurlu rakibini ve finalde de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sporcusu Vesile Yeşilyurt’u yenerek altın madalyaya uzandı.

Eskişehir’de ki şampiyonada 51 kiloda mindere çıkan Sevcan Atasever çeyrek finalde 66 kilodaki Aslı Aydın ilk turda 56 kiloda mücadele veren Efnagül Kalaycı çeyrek finalde 60 kilodaki güreşen Safirbet Aybüke Öykü Aktuna çeyrek finalde elendi. Yapılan final müsabakalarından sonra dereceye giren sporcuların madalyaları protokol heyeti tarafından verildi.

Editör: TE Bilişim