Okul Sporları Federasyonu İl Temsilcisi Orçun Ayrım, 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında yapılan okul spor faaliyetleri ve sportif etkinlikleri değerlendirdi.
Başarılı bir yılı geride bıraktıklarını belirten Ayrım,” Bu yıl yapılan faaliyetlerde öncelikli olarak Okul Sporları İl Tertip Komitesi üyeleri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan'a, Spor Şube Müdürü Muhammet Uyğun'a, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Halil Dal'a, beden eğitimi öğretmenleri Hamdi Purçlutepe'ye ve Kadir Akbulut'a, spor eğitim uzmanları Eyüp Kaya'ya ve Gökhan Dere'ye teşekkür ederim. Ayrıca biz her türlü desteği veren İl Milli Eğitim Müdürümüz Ali Tosun'a da ve okul sporları il tertip komitesi olarak okul sporları faaliyetlerine ve sportif etkinliklere katılan tüm okullarımıza, beden eğitimi öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve okul yöneticilerimize ve spor branşlarının değerli il temsilcilerine de çok teşekkür ederim” dedi.
2016-2017 eğitim öğretim yılında Yalova’da 22 branşta 932 müsabaka yapılırken, lisanslı öğrenci sayısı ise geride kalan 2 sezona göre artış göstererek 3764’e yükseldi. Bu yıl okul sporları faaliyetlerinde en fazla katılım gösteren okul ise Yalova Anadolu Lisesi 19 branşla ilk sırada yer alırken, onu 17 branşla Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesi ve 13 branşla Çiftlikköy Atatürk Anadolu Lisesi, Yalova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi takip etti.
Ortaokullarda ise ilk sıra 9 branşla Sevim Göğez Ortaokulu’nun olurken, onu, 8 branşla Saffet Çam Ortaokulu ve Çiftlikköy GSD Ortaokulu izledi.
12-25 Nisan 2017 tarihleri arasında yapılan 23 Nisan Spor Şenliği Futbol Müsabakalarına 16 ilkokul katılmış olup 34 müsabaka oynandı. Atletizm Yarışmaları 100 m ve 200 m yarışmalarına 14 ilkokul katılmış olup toplamda 15 yarışma yapılmıştır. Satranç Müsabakaları 1-2. Sınıf seviyesinde 18 ilkokul, 3.-4. Sınıf seviyesinde ise 19 ilkokul yarışmalara katılmıştır. 23 Nisan Spor Şenliğine toplam da 27 İlkokul katılmış olup 460 öğrenci/sporcu mücadele etti.22-26 Mayıs 2017 tarihleri arasında yapılan Çocuk Oyunları Haftası Mendil Kapmaca Oyunlarına 6 ilkokul, 4 ortaokul katılmıştır.  İlkokullarda 8 müsabaka, ortaokullarda ise 4 müsabaka yapılmıştır. İlkokullar arası müsabakalarda 84 öğrenci, ortaokullar arası müsabakalarda ise 56 öğrenci (Toplam 140 öğrenci)  mücadele ederek ter döktü.
2016-2017 eğitim öğretim yılı okul sporları faaliyetlerinde Ulusal düzeydeki müsabakalara katılan Ali Güney ve Ayşe Atay karate de Türkiye birincisi, Tolgacan Kaypak ve Busenur Açan Türkiye ikincisi  Mohammed Alkhayat ve Ömer Vehbi Yılmaz karatede Türkiye üçüncüsü oldu. Judoda ise Sefa İşigüzel ve Emre Erman Türkiye birinciliğini elde ederken, Fatmanur Kanberoğlu wushu (Nangun)’da Türkiye birinciliği, wushu (Nanquan-açık el)’de ise Türkiye ikinciliğini kazandı. Aybüke Eryiğit ise wushu (Nanquan-açık el)’de ise Türkiye üçüncüsü oldu. Atakan Kolaçan ise wushu (Nangun)’da Türkiye ikinciliğinin sahibi oldu.
Takım oyunlarında ise Özel Bahçeşehir Ortaokulu küçükler ve yıldızlarda Türkiye birincisi, Özel Bahçeşehir Anadolu Lisesi ise genç erkeklerde Türkiye ikincisi ve genç kızlarda ise Türkiye üçüncülüğünü kazandı.
2016-2017 Eğitim öğretim yılında Yalova’da yedi Grup Yarışması, bir Yarı Final Yarışması ve bir Türkiye Birinciliği yarışması yapılmıştır.
Yalova yapılan Grup, yarı Final ve Türkiye Birinciliği yarışmalarında mücadele eden sporcu sayısı 2784’tür. Kafilelerle birlikte gelen idareci ve çalıştırıcılarla beraber bu sayı 3000’i bulmaktadır. Bu sayı öğrenci/sporcuların ailelerinin de eklenmesiyle artmaktadır. İlimizde yapılan yedi Grup, bir Yarı Final ve bir Türkiye Birinciliği yarışmalarının Yalova ekonomisine katkısı 500.000-750.000 TL arasında oldu.  

Editör: TE Bilişim