Bahçeşehir’in masa tenisinde marka haline geldiğine vurgu yapan Acar, Yalova’da masa tenisi sporunun özellikle ortaokul-lise öğrencileri arasında sevilmesinden, ulusal ve uluslararası müsabakalarda ülkemizi temsil ederek derecelerle dönülmesinden duyduğu mutluluğu ve gururu ifade etti.

Yalova’da spora ve öğrenciye verdiği destekle tanınan Mesut Acar,” Sporda dereceye giren ulusal ve uluslararası 20’nin üzerinde öğrenciye %100 burs vererek spor yapan öğrencilerin eğitimine katkı sağlamaktayız. Çocuk ve gençlerin ülkemize faydalı nesiller olarak yetişmesi açısından donanımlı eğitim almalarına olanak tanırken diğer taraftan da milli takımlara sporcu yetişmesine katkı veriyoruz. Bu değerli çalışmalar aynı zamanda sporda başarının eğitim de başarı getireceğinin bir göstergesidir. Burs alan ve ülkemizi ulusal ve uluslararası müsabakalarda temsil ederek derece kazanan çocuk ve gençler kendi akranları içinde rol model olmaktadırlar.

8-14 Nisan 2018 tarihleri arasında Malta'nın Gzira şehrinde yapılan 15. ISF Dünya Okul Sporları Masa Tenisi Şampiyonası'nda ülkemizi temsil ettik. Ülkemize erkekler kategorisinde Dünya üçüncülüğü kızlarda ise dördüncülüğü kazandırdık. Daha önce de dünya beşinciliğimiz, Avrupa üçüncülüğümüzün yanı sıra Türkiye Şampiyonluğumuz var. Sayısız dereceye sahip olan takımımız başarılarını bir adım daha yukarıya taşıdı” dedi.

Geleceğe dair planlar ve projelerin paylaşıldığı görüşmede Spor İl Müdürü Metin Kaplan,” Bizlere büyük gurur yaşatan sporcularımızı kutluyorum Onlarca milli sporcumuz ve milli antrenörlerimiz sayesinde, Yalova Masa Tenisinde uluslararası spor arenasında ismini duyuran bir il olmuştur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: TE Bilişim