Malta’nın Gzira kentinde 17 ülkeden 34 erkek ve kız takımının katılımı ile düzenlenen 15. ISF Dünya Okul Sporları Masa Tenisi Şampiyonasında erkeklerde ve kızlarda ülkemizi Özel Yalova Bahçeşehir Anadolu Lisesi temsil etti. Hatırlanacağı gibi, 23-24-25 Şubat 2018 Nevşehir’de yapılan liseler arası Kız-Erkek Masa Tenisi Türkiye Şampiyonasında kızlar ve erkeklerde Özel Yalova Bahçeşehir Anadolu Lisesi Türkiye Şampiyonluğunu elde etmişti.

Umut Emre Başsan, Tugay Yılmaz, Bilal Selim Tok ve Yücel Ocak'tan kurulu Özel Yalova Bahçeşehir Anadolu Lisesi grubunda Lüksemburg'u 7-0, Çekya ve İngiltere'yi aynı sonuçla 6-1, Belçika'yı ise 4-3 mağlup etti. Millilerimiz grubunu ilk sırada tamamladıktan sonra, çeyrek finalde İsrail'i 4-3 mağlup etti. Yarı Finalde Polonya'ya 4-1 yenilen Özel Yalova Bahçeşehir Anadolu Lisesi, 3.lük maçında Belçika'yı 3-2 yenerek Dünya 3.lüğünü elde etti.
Ece Haraç, Aybala Koçal ve Çiğdem Köe'den oluşan Özel Yalova Bahçeşehir Anadolu Lisesi grubunda Çekya ve İngiltere'yi aynı sonuçla 5-2 mağlup etti.
Millilerimiz grubunu ilk sırada tamamladıktan sonra, çeyrek finalde Slovakya'yı 4-2 yendi. Yarı finalde Çin'e 4-0 mağlup olan Özel Yalova Bahçeşehir Anadolu Lisesi 3.lük maçında da Hırvatistan'a 4-2 yenilerek Dünya 4.lüğünü elde etti.

Editör: TE Bilişim