Bu sezon büyük heyecana sahne olacak Bölgesel Amatör Ligde takımlarımızdan Altınova Belediyespor ve Armutlu Belediyespor yer alacak.

6 Ekim 2012 Cumartesi günü start alması beklenen Bölgesel Amatör Ligde henüz grupların kaçar takımlı olacağı belli olmadı. İlerleyen tarihlerde Bölgesel Amatör Ligin 2012-2013 Sezonu ile ilgili hususların açıklanması bekleniyor. Öte yandan Bölgesel Amatör Lig'e katılım başvuruları ise 20 Temmuzda sona erecek.

Bölgesel Amatör Lig'e katılımlar devam ediyor

2012-2013 Sezonunda Bölgesel Amatör Lig'e katılacak kulüplerin katılım başvuruları başladı.

Bölgesel Amatör Lig'e 84'ü geçen yıl BAL'da yer alan takımlardan, 70'i ilk kez BAL'da yer alacak yerel lig takımlarından, 12'si ise 2011-2012 Sezonunda Spor Toto 3.Lig'den düşen takımlardan olmak üzere toplam 166 takımın katılma hakkı bulunuyor.

2012-2013 Sezonu Bölgesel Amatör Lig Statüsü ve gruplandırma, Lige katılacağını bildiren ve kriterleri uygun bulunan takımlar belirlendikten sonra yapılacak ve BAL takvimi açıklanacaktır. 2012-2013 Sezonunda Bölgesel Amatör Lig'e Katılım Genel Esasları ve katılma hakkı bulunan takımların listesi Ek'de belirtilmekte olup, bu esaslar doğrultusunda lige katılması kabul edilen kulüpler belirtilen belgeleri hazırlayarak en geç 20 Temmuz 2012 tarihine kadar Türkiye Futbol Federasyonu Amatör İşler Müdürlüğü'ne (Ehlibeyt Mah. 6.Sok. No:3 Balgat-ANKARA) gönderecektir.

BAL gidiyor BPL geliyor

Uzun süredir gündemde olan 3. Lig’in kaldırılması konusunda yeni TFF yönetimi düğmeye bastı. Çalışmaların son aşamaya geldiği, gelecek sezondan itibaren 3. Lig’in lağvedilerek yerine Bölgesel Profesyonel Lig’in kurulacağı öğrenildi. Karar yakın zamanda resmen açıklanacak. 2012-2013 sezonunda ilimizi Bölgesel Amatör Ligde temsil edecek Altınova Belediyespor ve Armutlu Belediyespor’u yaşanacak bu gelişmeler yakından ilgilendiriyor.
TFF’ye yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre TFF, bu sezon 3. Lig’de kalan, 2. Lig’den 3. Lig’e düşen ve BAL’dan 3. Lig’e çıkan takımları gelecek sezon Bölgesel Profesyonel Lig’de (BPL) toplayacak. Ek olarak, bu sezon BAL’da gruplarında ilk ikiye giren ancak baraj maçlarında başarılı olamayan takımlar da BPL’ye alınacak. BPL 71 takımla oynanacak ve son birkaç sezonun aksine takımlar bölgesel olarak gruplara dağılacak.
BPL’nin hemen altında BAL yine mevcut statüsüyle devam edecek. BAL’da başarılı olanlar BPL’ye yükselecek.


 

 

Editör: TE Bilişim