Müsabakalar öncesinde Eski Donanma Tesisleri önünden başlayacak ve Balkan kardeş şehirlerden gelen sporcularının katılımıyla Cumhuriyet alanında bulunan kortej yapıldı. Daha sonra Cumhuriyet alanında TUFAG ekibi gösterileri sunmasının ardından Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal konuşmasını sundu. Buradaki etkinlik Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal ve belediye meclis üyelerinin Balkan Kardeş Şehirler Spor Oyunları meşalesini yakmasıyla son buldu.

Müsabakalar Güreş, Masa Tenisi, Plaj Voleybolu ve Sokak Basketbolu müsabakalarıyla başladı. Balkanlardan gelen 5 ülkeden 350 sporcu müsabakalarda yer alacak.

Türkiye’den ve Bulgaristan’dan gelen sporcular tüm kategorilerde mücadele ederken Sırbistan Plaj Voleybolu ve Basketbol, Yunanistan, Kosova ve Makedonya ise güreş branşında madalya şansı aradılar.

Güreş müsabakaları Yalova Atatürk Spor Salonunda, Masa Tenisi müsabakaları Yalova Belediyesi Masa Tenisi Salonunda, Plaj Voleybolu TİGEM Kumsalında Sokak Basketbolu müsabakaları ise 17 Ağustos Parkı Spor Tesislerinde oynandı.

Balkan Kardeş Şehirler Spor Oyunları 22 Haziranda yapılan Tartı ve 23 Hazirandaki müsabakalarla son buldu.

 

Editör: TE Bilişim