Bulgaristan´ın Albena şehrinde düzenlenen Gençler Masa Tenisi Balkan Şampiyonası takım maçlarında Yalovalı sporcuların çoğunluğunu oluşturduğu Türkiye genç ve yıldız bay-bayan takımlarımız, adını zirveye yazdırdı. Millilerimiz dört kategoride üç  birincilik, bir de üçüncülük elde ederek Takımlar Balkan Şampiyonluğunu elde etti.
Genç Erkeklerde Talha Yiğenler, Zihni Batuhan Şahin ve Yalova Belediyespor’dan Umut Emre Başsan´ın forma giydiği maçta Milli takımımız finalde Romanya´yı 3-2 yenerek Balkan şampiyonluğuna uzandı. Milliler final maçına gelinceye kadar sırasıyla Bulgaristan´ı 3-1, Kosova´yı 3-0, Bosna Hersek´i 3-1 yendi. 
Genç Bayanlarda Yalovalı sporcu Aybala Koçal, Simay Kulakçeken, Betül Nur Kahraman ve Aybüke Öner´in forma giydiği Genç Bayanlar final maçında Romanya´yı 3-0 mağlup eden Türkiye Balkan Şampiyonu oldu.Milli takımımız finale gelinceye kadar Bulgaristan´ı 3-2, Borsa Hersek ve Moldova´yı aynı sonuçla 3-0, Sırbistan´ı ise 3-1 yendi. 
Yıldız Bayanlarda Özge Yılmaz ve Yalova Belediyesporlu oyuncu Ece Haraç´dan kurulu Milli takımımız final maçında Moldova´yı 3-0 yenerek Balkan Şampiyonluğunu kazandı.  Milli takımımız finale gelinceye kadar Romanya´ya 3-2 yenilmesine rağmen, Bosna Hersek´i 3-1, Arnavutluk´u 3-0 ve Bulgaristan´ı 3-1 mağlup etti.Türkiye Yıldız Erkeklerde ise Millilerimiz Kosova´yı 3-0 yenerek üçüncülüğü elde etti. Yıldız Erkek Milli takımımız Şampiyonada  Sırbistan´a 3-2, Romanya´ya 3-1 yenilmesine rağmen, Moldova´yı 3-1, Bulgaristan´ı 3-0 yendi.
Takım maçlarında Milli takımlarımızda, genç erkeklerde Talha Yiğenler, Zihni Batuhan Şahin, Umut Emre Başsan, Tugay Yılmaz, genç bayanlarda Betül Nur Kahraman, Aybüke Öner, Simay Kulakçeken, Dilan Tan, Aybala Koçal, Yıldız Bayanlarda Özge Yılmaz, Ece Haraç, Şükran Cangir, Betül Töz, yıldız erkeklerde Yücel Ocak, İbrahim Atuğ, Ulaş Akdağ, Kaan Dönmez ve Özgür Yılmaz forma giydi.
Tarihi bir başarıya imza attıklarını belirten Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Kerim Koç, ´´Balkan Şampiyonası tarihinde Türkiye ilk kez üç kategoride de şampiyonluğa ulaştı. Oyunculardan antrenör ve yöneticilere kadar tam bir takım havası mevcut. Güzel bir ruh oluştu. Çalışma arkadaşlarıma antrenör ve sporcularımıza teşekkür ve tebrik ederim. Camiamıza hayırlı olsun´´ dedi.

 

Editör: TE Bilişim