Genç Erkek Milli takımda Sporcular; Hüseyin Durmaz (Yalova), Özgün Öztürk (Yalova), Emre Mayil (Bursa), İsmail Kuşgöz (İzmir) ve antrenör Bayram Ali Yıldız(Yalova) yer aldılar. Genç Erkek Milli Takımımız, grupta Bosna Hersek ve Makedonya’yı 3-1 yendi, Romaya’ya 3-1 yenilen ekibimiz gruptan 2. sırada çıktı. Çapraz eşleşmede A Grubunun 1.si Sırbistan’ı çekişmeli geçen maçın sonunda 3-2 mağlup eden sporcularımız finale yükseldiler. Final maçında Romanya’ya kaybeden ekibimiz Balkan 2.si olmuştur. İbrahim Gündüz(Yalova), Batuhan Ulucak(İstanbul), Kerem Karaman(İstanbul), Mustafa Arslan(İzmir) ve antrenör Yakup Kaya(İstanbul)’dan oluşan Yıldız Erkek Milli Takımımız grubunda, Makedonya, Karadağ ve Sırbistan’ı 3-0’lık skorlarla yenerek grubundan 1.sırada çıktı. Çapraz eşleşmede Bulgaristan’ı da 3-0 geçen ekibimiz, finalde Romanya’ya 3-2 kaybederek Balkan 2.si oldu.

“İbrahim Gündüz’den Müthiş Performans”

Yıldızlar kategorisi tek ve çift erkekler de İbrahim Gündüz Balkan 2.si olurken karışık çiftlerde ise Damla Uzel-İbrahim Gündüz çifti Balkan Şampiyonu oldular. Böylece İbrahim Gündüz İlk kez katıldığı Balkan Şampiyonası’nda hiç kürsüden inmedi ve takımlarda, ferdilerde, çift erkeklerde ve karışık çiftlerde madalya alan tek sporcumuz oldu.

Genç erkekler ferdi maçlarında Özgün Öztürk ilk 8’den 4’e girme maçında Sırp rakibine 4-3, Hüseyin Durmaz da Romen rakibine 4-3 kaybederek madalya şanlarını yitirdiler. Genç çiftler karışık maçlarında Özgün Öztürk-Gökçenur Güngör çifti Balkan 3.sü oldular.

Müsabakalar sonunda değerlendirme yapan Milli Takım Antrenörü Bayram Ali Yıldız, ‘’müsabakaların oldukça verimli geçtiğini söyledi ve 10 gün sonra yapılacak olan Avrupa Şampiyonası öncesi iyi bir deneyim kazandıklarını belirtti. Geçtiğimiz yılki Balkan Şampiyonası ile karşılaştırıldığında performansın arttığını kaydeden Yıldız, genç takımımız geçen sene 3. olmuştu bu sene 2.liğe yükseldik. Yıldız takımımız son anda sakatlanan Ziver Gündüz’ün yokluğunu hissetti, yıldız takımımız final maçında çift maçını alabilseydi şampiyon olacaktı. Ancak diğer sporcularımız da iyi performans gösterdiler hepsini kutluyorum. Umuyorum ki önümüzdeki yıl şampiyon olacağız’’ dedi. Ayrıca İbrahim Gündüz’ün performansına değinen Yıldız,’’ İlk Balkan Şampiyonası’nda karışık çiftlerde şampiyonluk yaşadı ve diğer kategorilerde de hep kürsüde yer aldı umuyorum ki önümüzdeki yıllarda gençlerde de aynı performansı gösterecektir. Balkanlarda uzun zamandan beri en iyi performansımızı gösterdik. Bizlere destek olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sn. Cengiz Mete’ye ve Belediye Başkanımız Sn. Yakup Bilgin Koçal’a destelerinden dolayı teşekkür ederiz’’ dedi.

 

Editör: TE Bilişim