Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova Galatasaray Taraftarlar Derneği Başkanı İlhan Gökkılıç’ın Fenerbahçe taraftarı olan kızı İlke Gökkılıç’a imzalı Fenerbahçe forması hediye etti.
Koyu bir Fenerbahçe taraftarı olan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, sarı lacivertli renklere gönül veren İlke Gökkılıç’a futbolcuların imzaladığı formayı hediye etti. Haberin buraya kadar ki kısmı gayet doğal gözüküyor olsa da bu hikayenin haber konusun olmasının sebebi İlke’nin babası İlhan Gökkılıç’ın Yalova Galatasaray Taraftarlar Derneği Başkanı olması. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, yapmış olduğu esnaf ziyaretleri sırasında İlke ile tanıştı. İlke ile bir süre sohbet eden Başkan Salman, İlke’nin İlhan Gökkılıç’ın kızı ve Fenerbahçe taraftarı olduğunu öğrenince kendisine forma hediye edeceğini belirtti. Okulların kapanmasını fırsat bilen Başkan Salman, İlke’ye karne hediyesi olarak Fenerbahçeli futbolcuların imzaladığı formayı hediye olarak takdim etti.
“Aile İçi Demokrasinin Güzel Bir Örneği”
İlhan Gökkılıç ile dostluklarının çok eskiye dayandığını belirten Başkan Salman; “İlke ile tanıştıktan sonra biraz sohbet ettik. Galatasaray Dernek Başkanı değerli dostum İlhan’ın kızı olduğunu ve Fenerbahçeli olduğunu öğrenince güzel bir örnek olduğunu düşündüğüm bu olayı vereceğim hediye ile ölümsüzleştirmek istedim. Babalar her ne kadar çocuklarının kendi gönül verdikleri takımları tutmalarını isteseler de bu her zaman böyle olmuyor. Aileden koyu bir Galatasaray taraftarı olan ve Dernek Başkanlığını yürüten İlhan Gökkılıç’ın kızının Fenerbahçeli olması aynı zamanda aile için demokrasiye de çok güzel bir örnek. Ülkemizde şuan en çok ihtiyacımız olan şey bu; hoşgörü” dedi.    
Kızımın Kararlarına Saygı Duyuyorum
Bireylerin birbirlerine ve fikirlerine her zaman saygı göstermesi gerektiğini dile getiren Yalova Galatasaray Taraftarları Derneği Başkanı İlhan Gökkılıç; “Özellikle babalar çocuklarının kendileriyle aynı takımı tutmalarını isterler. Ben önce iyi bir baba olmak istediğim için kızım İlke’nin kararlarına saygı duyuyorum. Fenerbahçeli olması onun tercihidir. Futbol barışın ve dostluğun sporudur. Bizler yönetici konumunda olan insanlar olarak sporun bu yönünü ön plana çıkartmalıyız. Başkanıma ince düşüncesinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu hediye aynı zamanda tüm spor camiasına da dostluk mesajıdır” dedi.

Editör: TE Bilişim