Türkiye Satranç Federasyonu Başkan Vekili Aşkın Keleş, TSF Temsilciler Kurulu Başkanı Mustafa Eroğlu, TSF Yalova Satranç Temsilci Yardımcıları Abdurrahman Baltacı, Erkan Şat ve Saniye Çelebi, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’ı makamında ziyaret ettiler.
‘Başarılı satranççılar var’..
Yalova’da gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Satranç Turnuvası’nın gerçekleştirilmesinde büyük emekleri geçen Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’a teşekkürlerini ileten Türkiye Satranç Federasyonu Başkan Vekili Aşkın Keleş, Yalova’da ve Çiftlikköy’de çok başarılı satranççıların olduğunu dile getirdi. 
‘Oyuncak yerine satranç’..
Türkiye Satranç Federasyonu olarak makam araçlarında çocuklara dağıtılan oyuncakların yerine satranç takımı dağıtılması için yoğun çabalar sarf ettiklerini dile getiren Keleş, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde bir proje başlattık. Gerek makam araçlarında çocuklara yönelik dağıtılan oyuncaklar, gerek öğretmenlerin öğrencilerine dağıttığı oyuncak gibi ödüllerin yerini satranç takımlarının alması için yoğun çabalar sarf ediyoruz. Çiftlikköy Belediyesi olarak bu konudaki hassasiyetinizin yüksek olduğunu biliyoruz. Satranç takımı dağıtma işlemlerinin gerçekleştirilmesini arzu ediyoruz. Öte yandan Çiftlikköy Altınkale Satranç Kulübü başarıları ile kendinden söz ettiriyor” dedi.
“Gerekli girişimleri başlatacağız”..
Başkanı Ali Murat Silpagar ise Çiftlikköy Belediyesi olarak satranç konusunda gereken destekleri vereceklerini ifade ederek şu ifadeleri kullandı: “Çocukların gelişiminde önemli bir etken olan satranç eğitiminin küçük yaştan itibaren verilmesi gerekiyor. Bu bağlamda bizlerde belli yaş gruplarına satranç takımları dağıtımı sağlanması için gerekli girişimleri başlatacağız.”
Editör: TE Bilişim