Yalova Tenis Kulübü Başkanı Nurullah Başol, ”Yalova Belediye Başkanımız Sayın Yakup Bilgin Koçal’ın bilgisi ve onayı dahilinde, Yönetim Kurulumuz aldığı kararla ‘’Yalova Belediyesi Cumhuriyet Kupası Tenis Turnuvasının yapılmasını karar altına almış ve bu faaliyetini Fikstür çekimine müteakip 15.09.2012 tarihinde başlatmıştır.

Turnuva 18+,40+ Tek erkekler, 18+Tek Bayanlar, Çift Erkekler, Karışık Çiftler, Yeni Başlayan bayanlar, Yeni Başlayan Erkekler olmak üzere 7 Kategoride düzenlenmiştir. Turnuvaya İlimiz tenis sporcularının yanında Bursa ve Kocaeli’den katılan sporcular olmuştur. Tüm kategorilerde 101 sporcu katılım göstermiştir.  Bu tür yerel veya bölgesel bazda yapılan turnuvalar;  tenis camiasının bir araya gelmesinde, onların sosyal ve kültürel anlamda ilişkilerinin artmasında, tenisin tüm kitlelere yaygınlaşmasında  ve tenis de  başarı grafiğinin yükselmesinde önemli bir yere sahiptir.

Turnuvaya katılan gerek İlimiz sporcuları gerekse  komşu illerimizden katılan sporcular  böylesine güzel bir tesisin faaliyete geçirilmiş olmasından dolayı  memnuniyetlerini ifade ederek,  başta Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etmektedirler. Bu memnuniyet  hepimizi mutlu etmektedir. Alt yapı tesislerimiz tamamen bittikten sonra tenis eğitim ve çalışmalarımız daha planlı ve programlı bir şekilde devam edecektir. Bu yıl ilk defa başlattığımız ve yoğun ilgi gören 6-8 yaş grubu yaz spor okulumuz gelecek yıllarda da devam edecektir. Turnuvaya Katılan tüm sporculara Başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim