Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası bugün başladı. Romanya'da düzenlenen şampiyonada Türkiye'yi kadınlar 8, erkekler ve grekoromen stilde 16 milli sporcu temsil ediyor. Bayan Milli takımında yer alan Altınova Tersaneler Kulübü sporcuları Derya Bayan ve Aslı Tuğcu yaptığı müsabakalar sonrasında Avrupa beşincisi olma başarısı gösterdiler. 
67 kiloda güreşen Altınova Tersaneler Spor Kulübü’nün milli sporcusu Aslı Tuğcu çıktığı ilk maçında Bulgar rakibi Raya Veselinova Nikolova'yı 11-0 skorla çeyrek finale çıkarken burada karşılaştığı Belaruslu rakibi Hanna Sadchanka'yı da 6-4 yendi. Yarı finalde Fransız rakibi Koumba Selene Fanta Larroque ile karşılaşan Tuğcu yenildi. Daha sonra üçüncülük için çıktığı maçında Ukraynalı rakibi Yuliia Lısovska'ya da yenilen Altınova Tersaneler Spor Kulübü’nün sporcusu Avrupa beşincisi olabildi.
59 kiloda güreşen bir diğer Altınova Tersaneler Spor Kulübü sporcusu Derya Bayhan ise ilk maçında Polonyalı rakibi Dominika Ewa Kulwıcka'yı 10-0 yenerken çeyrek finalde kendi sıkletinin ikincisi olan İsveçli rakibi Emma Margareta Charlotte Johansson'a şanssız bir şekilde yenildi. Ardından repesaj maçına çıkan Bayhan Yunan rakibi Ainta Achmet'i tuşla yenerek 3-5 maçına çıkma hakkı kazandı. Derya Bayhan burada Rus rakibi Maria Matyushenko ile karşılaşmasında yenilerek beşinci olabildi.
Editör: TE Bilişim