Türkiye Basketbol Liginde ki temsilcimiz Yalova Group Belediyespor, Cimeon Bowers’la yollarını ayırmasıyla birlikte, Kyle Hunt ile anlaştı. 208 boyunda ki hem Amerika hem de Jamaika pasaportu bulunan oyuncu hem uzun forvet hem de pivot oynayabiliyor. 27 yaşındaki oyuncu son olarak Romanya’nın CSU Asesoft Ploiesti takımında forma giyerken, yeni sezonda temsilcimizin başarısı için ter dökecek. Kanada ve İspanya’nın 1. Liglerinde forma giyen Hunt atletik yapısıyla ve süratiyle dikkat çekiyor.
2010-2011 sezonunda NCAA ligi ekiplerinden Middle Tenn. St. takımında forma giydi. 19 maçta 4.1 sayı ortalaması kaydeden Hunt, 2011-2012 sezonunda NAIA ekiplerinden Oklahoma S&A’da görev yaptı. 2012 yılında İtalya A1 ekiplerinden Blacktop Showcase’nin formasını terleten 27 yaşındaki basketbolcu, 2012-2013 sezonunda Uruguay’da Club Atletico Olimpia’da 17 maçta 18.8’lik sayı ortalaması yakalamıştı.
Yalova Group Belediyespor Basketbol Şube Sorumlusu Murat Dönmez,” Uzun arayışımızı Kyle Hunt ile sonlandırdık. Önümüzdeki günlerde Türkiye’ye gelecek ve takımla çalışmalara başlayacak. Takımımıza büyük katkı yapacağına inanıyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim