Türkiye Basketbol Liginde mücadele eden Yalova Group Belediyesporlu oyuncu ve teknik heyet Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın da katıldığı veda yemeğinde buluştu. Petula Restoran’ın ev sahipliğinde yapılan  yemeğe Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova Belediyespor Kulübü Başkanı Resul Kocaağa, Yalova Belediyespor Basketbol Şube Sorumlusu Murat Dönmez, Yalova Group Belediyespor Başantrenörü İlker Salman, yardımcı antrenörler Dağhan Oğuz ve Tolga Üstün’ün, sporcular, Yalova Group sahipleri Orbay Tuna ve Onay Tuna ve Atakent Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Şahin’de yer aldı.
Belediye olarak 12 spor branşında faaliyet gösterdiklerini belirten Başkan Salman, bu sezon takımı başarılı bulduğunu Yalovalıların da salonu doldurarak basketbol takımına büyük ilgi gösterdiğine vurgu yaptı.
Takımın gelecek sezonda Türkiye Erkekler Basketbol Ligi’nde mücadele edeceğini belirten Salman, “Bizim amacımız; basketbolu Yalova’ya sevdirmek” dedi.
 “ Takımı başarılı buldum”
 Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, “Vakit buldukça maçları izlemeye çalıştım. Başta sponsorlarımız Yalova Group ve Atakent Hastanesi olmak üzere; kulüp başkanı ve yönetici arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sporcularımız ve teknik heyetimize de ayrı teşekkür ederim. Maçları ciddi bir taraftar kapasitesiyle oynadık. Benim için şampiyon olup üst lige çıkmak çok da önemli değil. Önemli olan ilimizi centilmence temsil etmek. Atatürk’ün dediği gibi: zeki, çevik, ahlaklı sporcularla mücadele ruhunu sahaya yansıtmak önemli. Bizim amacımız; Yalova’ya basketbolu sevdirmek. Yalova’nın durumu zaten ortada. Sponsorluk yapacak finansal gücü bulmak da zor. Belediye imkanları bir yere kadar. Benim de hedefim; Giresun ve Büyükçekmece gibi bir takım kurup mücadele etmektir. Bunu gönlüm arzu eder. 12 ayrı spor branşımız var. Her branşa ayrı bütçe ayırmak zorundayız. Altyapılarda iyi sporcularımız var. Masa tenisinde Avrupa şampiyonluğu derecesinde sporcularımız yetişti. Satrançta da öyle. Birkaç ferdi branşlarda da aynı şekilde. Ben elimden geldiğince sporu desteklemeye devam ederim.  Önümüzdeki sezon için tekrar bir araya gelerek ne yapacağımızı masaya yatıracağız. Çıtayı yükseltebilirsek, tabii ki yükseltiriz. Ben bu sene Yalova Group Belediyespor’u başarılı buldum. Oyuncularımız ve teknik heyetimizin işi ne kadar doğru yaptığının göstergesi, içerideki ve dışarıdaki maçlarda bizleri destekleyen taraftarlarımızın ilgisidir” diyerek sözlerini tamamladı.
Konuşmanın ardından Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman,  takımın sponsorları olan Yalova Group sahipleri Orbay Tuna ve Onay Tuna ve Atakent Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Şahin’e teşekkür plaketi verdi.

Editör: TE Bilişim