Yalova Belediyespor, satrançta ara transferin son gününde bombayı patlatarak Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin Milli Takım antrenörü Necmettin Korkmaz’ı transfer etti. 15-22 Temmuz 2016 tarihleri arasında Konya’da yapılacak Türkiye Kulüpler Satranç Turnuvasına iddialı hazırlanan temsilcimiz yaptığı bu transferle tüm dikkatleri üzerine çekti. 
İç transferde eski 18 yaş Türkiye Şampiyonu Emre Mecit ile geçen sezon kadrosuna kattığı yazışmalı satrançta uluslararası usta olan Nejdet Esen ve yine Baran Delir ile anlaşma sağlayan Yalova Belediyespor altyapısında yetiştirdiği İsmail Tarık Baltacı, Eray Şat, Selina Demirağ ve Barış Şat ile sözleşme yeniledi.
Yalova ekibi iç transferde ki bu imzaların yanı sıra Milli sporcu Büşra Soydan ve Arda Canbulan ile Gülce Nehir Kara’ya resmi imzayı attırdı.
Yaptıkları transferleri değerlendiren Yalova Belediyespor Kulübü Başkanı Resul Kocaağa,” Güçlü ve deneyimli bir takım kurduk. Amacımız bir üst lige çıkmak. Sabah ve akşamları iki günde iki çalışma ile çalışmalarını sürdüren satranç takımımız 14 Temmuz’da Kulüpler şampiyonasına gitmek için yola çıkacağız” dedi. 
Editör: TE Bilişim