Yalova Belediyespor Taekwondo takımı 20 Mayısta Bilecik’te yapılan Belediye Başkanlık Kupası Turnuvasından kupayla döndü. Dodurga’da yapılan organizasyona İstanbul, İzmir, Ankara, Eskişehir, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik ve Yalova illerinden 15 kulüpten 200'ün üzerinde sporcu tatamiye çıktı.
Dodurga Belediye Başkanlık Kupası’nda mücadele eden Yalova Belediyespor’un teakwondocuları 4 altın ve 1 bronz madalya kazandı.  Erkeklerde 3 birincilik, kızlarda ise 1 birincilik ve 1 üçüncülük madalyası elde eden yıldız taekwondocular bu madalyalar ile Yalova Belediyespor’a erkekler sıralamasında üçüncülük, genel klasman sıralamasında ise dördüncülük kupası kazandırdılar.
Yalovalı sporculardan Ahmed Envar Doğru 49 kiloda, Mehmet Gedik 53 kiloda, İlyas Berkay Akça 61 kiloda ve Zeynep Sude Baygün altın madalya kazanırken, Dilara Nur Zeybek 41 kiloda bronz madalya kazanmayı başardı.
Taekwondo antrenörü Emrah Özçelik,” Sporcularımız Bilecik’te çok iyi performans gösterdi. İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyük illerin başarılı sporcularının yer aldığı organizasyonda önemli sonuçlar elde etti. Bu sonuçlarla takım sıralamasında Yalova'nın yer almasını sağladık. Aynı gün Yalova’da yapılan il şampiyonasında da henüz yeni olan sporcularımız mücadele etti. Yeni olmalarına karşın sporcularımız 15 altın, 7 gümüş ve 1 bronz madalya kazandılar. Çalışmalarımızı Dünya Şampiyonluğu bulunan Milli antrenör Hakime Özçelik ile beraber 90. Yıl Spor Salonu ve Çiftlikköy Kültür Merkezi’nde sürdürüyoruz. Elde edilen başarılarda sistemli ve özverili çalışmalarının katkısı büyük. Çalışmalarımızda bizlere desteğini esirgemeyen Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan ve Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’a teşekkür ediyorum” dedi. 

Editör: TE Bilişim