Yalova Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü Sporcusu ve Bölge Antrenörü Kamil Alev ikinci ve U15 kategorisi sporcusu Muratcan Öztoprak üçüncü oldu. Yalova ekibi Ankara'nın Beypazarı ilçesinde yapılan yarışmada bir gümüş, bir bronz madalya kazandı. ilk yarışmada sporcular kıyasıya bir mücadele gerçekleştirdiler.
Yalova Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü Sporcusu ve Bölge Antrenörü Kamil Alev yarışmayı 4 tur üzerinden ikinci olarak tamamlarken, U15 kategorisinde yarışan Yalova sporcularından Muratcan Öztoprak 00:28.47 zamanla yarışmayı üçüncü bitirdi.
Beypazar ilçe çevresinde 4900 metre uzunluğundaki parkurun teknik anlamda zor bir yarışma olduğunu ifade eden Alev; “ 980 metre yükseklikte, dik rampaların olduğu ve teknik inişlerin bulunduğu zor bir yarıştı. Mevsim normallerinin dışında oldukça sıcak bir günde sürdüğümüz bir yarışmada güneş ışınlarına maruz kalan dik yokuş bölümleri geçerken mücadeleyi bırakmadık. Sezonun içinde koşulacak yarışmalar devam ediyor, yeni başarılara imza atmanın sevincini ve mutluluğunu yaşıyoruz" şeklinde konuştu.
"Bisiklete ilgi artıyor"
Yaz aylarının vazgeçilmez tutkusu olan bisiklette ilgi gün geçtikçe artmakta olduğunu belirten, Yalova bölge Antrenörü Kamil Alev,"Çocuk ve gençlerimizi bisiklet sporuna yönlendirmek, bisiklet kültürünün oluşturulmasına katkı sağlamak ve mevcut kadromuzu korumak amacıyla, her yıl ücretsiz düzenlenen İl spor merkezlerimizde bisiklet eğitimleri veriyoruz.  Yeni yetişecek yıldız sporcularımız ile desteklediğimiz program dâhilinde, gençlerimize spor kültürünü kazanmalarına yönelik etkinlikler düzenliyoruz.  Çocukların, fiziksel ve zihinsel olarak gelişmesi sağlıklı bir vücuda ve zihne sahip olması için, Yalova sınırları içinde düzenli antrenman programları uyguluyoruz” dedi.
Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, antrenörümüzü ve sporcumuzu elde ettikleri başarıdan ötürü kutluyorum. kenti olan Yalova'nın bu tür başarılara imza atmasının tesadüf olmadı. Sağlıklı yaşam için bisiklet binmeye davet ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.
Editör: TE Bilişim