2.Amatör Kümeden 1. Amatör Kümeye yükselen son takım A Grubundan Sugören Gençlerbirliği oldu. Daha önce Çalıca Gençlikspor, Fıstıklıspor ve Çavuşçiftliğispor 2017-2018 sezonu için adlarını 1. Amatör Kümeye yazdırmayı başarmıştı.
13. haftada İdmanocağı’nı 3-2 yenerek avantajını eline geçiren Sugören Gençlerbirliği son haftada ise şanssızlığa izin vermeyerek Paşakentspor’u 5-4 yendi ve topladığı 27 puanla 2.Amatör Küme A Grubunu ikinci sırada bitirdi.
Maçta ev sahibi ekip adına golleri Sinan (2), Serhat Dönmez (2), Mustafa Ocak’tan gelirken, konuk ekibinkiler ise Recep, Burak (2), Mutlu kaydetti.
2016-2017 sezonunda evinde Kaytazdere Belediyespor’u 3-0 kazandığı maç sonunda Sugören ekibinden Kürşat Özpolat geçirdiği trafik kazası sonrasında hayatını kaybederken 4 futbolcu da yaralanmıştı. Yaşadığı bu travmatik durum karşısında yarıştan vazgeçmeyen Sugören Gençlerbirliği iddiasını sürdürerek hedefi olan 1. Amatör Kümeye yükseldi.
Sugören Gençlerbirliği Başkanı Vedat Kolpar,” Artık bizim için sevinme zamanı. Köyümüzü 1. Amatör Kümede temsil edeceğiz. Takımımızı hiç yalnız bırakmayan seyircimize teşekkür ediyorum. Bu başarımızı özlemimiz olan kardeşimiz Kürşat Özpolat’a armağan ediyoruz” dedi.

 

Editör: TE Bilişim