Sportif Direktör Güneş geçen sezondan ders çıkardıklarını ve yeni sezonda camiaya mutlaka şampiyonluk ve çok arzuladıkları 3. ligi hediye edeceklerini söyledi. 

“Bu sezon mutlaka başarı gelecek”

Altınova Belediyespor Sportif Direktörü Abdurrahman Güneş, "Geçtiğimiz sezon kulüp olarak çok iyi bir sezon geçirdik. Futbolcusundan yöneticisine kadar herkes üzerine düşen göre vi fazlası ile yaptı. Geçen sezon yer aldığımız 12. grup ligin en zor gruplarında biriydi. Ancak bizim çok iyi bir takımız vardı. Yönetimde üzerine düşeni fazlası ile yaptı. Tüm futbolcuların ve çalışanların ödemeleri günü gününe düzenli olarak yapıldı. Bir futbol kulübünün başarılı olması için gereken her şey vardı. Tesislerimiz çok iyi, çıkmamız lazımdı, çıkamadık. Sezonu 12 puan farkla şampiyon olarak tamamladık. Haftalar öncesinden şampiyonluğumuzu ilan ettik. Onunda bizde çok fazla sıkıntıları oldu. Futbolcuların motivasyonları kaçtı.

Onları maçlara motive etmemiz zorlaştı. İki tane çok önemli final maçı oynadık. Final maçı oynadığımız takımlardan Gebzespor olsun Alibeyköyspor olsun son haftaya kadar şampiyonluğu kovaladıkları için futbolcuları sürekli motive haldeydiler. Biz 5 hafta önce şampiyonluğu garantilemiştik, bu bizim futbolcularımız üzerinde büyük sıkıntı yarattı. Bizim takımımızda çok kaliteli, dürüst, beyefendi futbolcular vardı, ama futbolcular şampiyon olunca her şey bitti zannettiler. Play-Off’lardaki maçlarımıza çok iyi motive olamadık biz. Anladığım kadarı ile erken şampiyonluğun rehaveti, futbolcular üzerinde bir motivasyon eksikliği olmasına sebep oldu diye düşünüyorum. Tabii şanssızlıklarda yaşadık. Gebzespor maçında son saniyelerde yediğimiz golle kaybettik. Alibeyköyspor maçında da 1-0 galipken 88. dakika da gol yedik. Bunların tamamen motivasyon eksikliğinden olduğunu düşünüyorum. Büyük bir şanssızlık oldu.

Yönetim Kurulumuz, Belediye Başkanımız Metin Oral gerçekten varını yoğunu ortaya koyarak bu takımın bu günlere gelmesini sağladı ama maalesef arzuladığımız, çok istediğimiz 3. lig şampiyonluğunu geçen sezon yapamadık. Artık o dosyayı tamamen kapattık. İnanıyorum ki bu önümüzdeki sezon daha dikkatli olarak, daha tecrübeli olarak, daha kenetlenerek, daha büyük bir birlik beraberlik oluşturarak şampiyon olmak istiyoruz. Mücadelemiz bunun için. Altınova Belediyespor taraftarı, sonuna kadar arkamızda oldular, bundan sonrada olacaklardır. Altınova 5000 nüfuslu bir ilçe, geçen sene oluşturduğumuz futbol takımı ile bu ilçe de güzel duygular yaşadık, yaşattık. Bu sezonda aynı devam ediyor.

Camiamıza arzuladığımız 3. lig hediyesini bu sezon inşallah vereceğiz. Bundan eminiz, aldığımız oyuncuları tamamen izleyerek aldık. Bildiğimiz oyuncu grubu, Allah nasip ederse önümüzdeki sezon için çok iyi bir takım kurupcamianın desteği ile Yalova halkının desteği ile, Altınova Belediyespor'un büyük taraftarı ile kenetlenerek şampiyon olacağımıza inanıyorum. Hemen hemen kafamızda transferi sonlandırdık. Ancak çok önemli bir isim olursa, takıma katkı sağlayacağına inanırsak kadromuza katarız. Biliyorsunuz biz Ziraat Türkiye Kupası oynayacağımız için sezonu erken açacağız. 23 Temmuz'da sezonu açacağız. Daha sonra 10 Ağustos gibi kampa gideceğiz. O zamana kadar kendi tesislerimizde çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Oyuncu transferinde hata yapmadan sokağa para atmadan bir transfer gerçekleştirdik. Altınova'nın parası çok kıymetli, çok değerli, Yönetim Kurulumuz her zaman yanımızda maddi manevi olarak takımımızın peşindeler.

Elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. İyi transferler yapıp, şampiyonluğu yakalamak istiyoruz. Ben buna inanıyorum. Taraftarımızda bize inansınlar güvensinler, bizi desteklesinler. Aslında bir çok antrenör ve taraftarında gönlünü fethetmişiz Altınova Belediyespor olarak. Burada 1500 antrenör var neredeyse hepsi şanssız mağlubiyetler aldığımızı söylüyor. Talihsiz bir olayla takım kaptanımızın bizi yarı yolda bırakması, terk etmesi burada hocaların dilinde. Burada üst düzey hocalarımız Mehmet Yorulmazlar gibi Altınova Belediyespor'un haksızlıklara uğradığını düşünüyor. Altınova Belediyespor'un onların gönlünde de yer ettiğini gördüm. Bunlarda bizi mutlu etti. Bunlar benim için önemli şeyler. Altınova Belediyespor'un reklamını nerede, ne zaman yapabilirsek ne mutlu bize.

Şampiyon olmak için elimizden geleni yapacağız, yapmak zorundayız. Altınova Belediyesi bunu hak ediyor. Çok düzenli bir kulüp, ödemeleri günü gününe yapan bir kulüp, o kulüpte olmaktan çok mutluyum. Böyle değerli bir Belediye Başkanı, Kaymakamı, Sedat Başkan, Fevzi Başkan gibi değerli insanların yanımızda olması benim için çok önemli. O insanlar orada olduğu sürece, bu Altınova Belediyespor'un sırtı yere gelmez. Arzulanan hedefler, şampiyonluklar gelecektir. Ben buna inanıyorum. Altınova Belediyesi 5000 nüfuslu küçük bir ilçe, her zaman kalabalık olan insanlar bizi ve ilçemizi küçümsüyor, küçük görüyorlar, ben bunu fark ediyorum. Ancak burası yürekli insanlardan kurulu bir ilçe, çok düzgün, çok kaliteli insanlar, her zaman herkesle başa çıkabilecek kapasiteye sahibiz.

Bu sen biraz tecrübesizliğimize geldi. Ama önümüzdeki sezon böyle olmayacak. Daha iyi adımlar atacağız. başımızda Belediye başkanımız olduğu süre içinde, o yönetim kurulundaki arkadaşlarımız olduğu süre içinde biz bu işi başaracağız diyorum. Herkes o arada çok iyi niyetli, inanın futbolculara ellerinden geldikçe rahat yaşatmaya çalışıyorlar. Altınova Belediyespor takımı yıllardan beridir BAL liginde 1 sene sadece BAL'dan düşmüş, dolayısıyla Altınova Belediyespor takımının değerli yöneticileri, değerli taraftarları gerçekten güzelliklere layık, ben bunu açık ve net olarak söylüyorum. Altınova önemli bir yer tabii ki yeni sezonda da oyuncular bize çok rahat bir şekilde geliyorlar. aldığımız oyuncular neredeyse tamamı 2. ligde, 3. ligde oynamış oyuncular. Bir telefon açmamızla kesinlikle hemen geliyorlar. Onlarda burada olmaktan mutlu oluyorlar. Bu sezon mutlaka başarı gelecektir” dedi.

Editör: TE Bilişim