Aralarında Milli Takımın ve Fenerbahçe'nin unutulmaz yıldızlarından Faruk Yiğit'ten tutun,  köy muhtarından avukata, gemi kaptanından öğrenciye değişik mesleklerden futbola ve köylerine gönül vermiş Samanlılar,  çok konuşulacak bir futbol turnuvası düzenlediler.

“Kelli Felli Adamlar, Alkoliko Madrid, Tosun Paşa F.C” bu takımlardan sadece birkaçının adı. Bu takımlar isimleri kadar formaları ve amblemleriyle güldürüyor. En ilgi çeken takımların başında ise geleneksel çizgili pijama ve atletten oluşan formalarıyla Kelli Felli Adamlar takımı.

Samanlı Köyü ilginç bir halı saha turnuvasına sahne oluyor. Birbirinden ilginç isimleri, formaları ve amblemleriyle aralarında 8 takım kuran köylüler, Samanlı Spor’un renkleri olan Mor ve Sarı Grupları’ndan çıkıp şampiyonluk kupasını alabilmek için kıyasıya mücadele veriyorlar.

İşte Turnuvanın Takımları

Samanlı Köyü’ndeki Şehit Osman Altınkuyu Lisesi’nin Halı Sahası’nda düzenlenen 1. Geleneksel Samanlı Bahar Turnuvası’na Kelli Felli Adamlar, Çitoz ve İhtiyar Heyeti, Şaban Dere Yunaytıd, Alkoliko Madrid, AC Milangaz, Tosunpaşa FC., Bayern Leverkuzenler, Bozukaspor takımları katılıyor. Her takımda 11 sporcu bulunuyor, takımlar sahada 7+4’lük ekipler halinde mücadele veriyor.

“Kötü günler yaşamıştık, köyümüze moral oldu”

Başlama düdüğü çalıncaya kadar herkesin gülüp eğlendiği turnuvada başlama düdüğü ile kıran kırana maçların oynandığını belirten Geçer, “1. Geleneksel Samanlı Bahar Turnuvası’nı Samanlıspor’da uzun yıllar top oynadıktan sonra yakalandığı kanserden kurtulamayarak genç yaşta aramızdan ayrılan Ümit Gezergen’in anısına düzenledik. Turnuva tamamlanıp şampiyon olan ekip kazandığı kupayı, Ümit Ağabey’in annesine hediye edecek.

Hepimiz  köylü olarak üzücü günler geçirdik. Turnuva bu bakımdan da iyi oldu. Hem birlik ve berberliği kuvvetlendirdi hem de morallerimizi yükseltti. Takımlarımızın adlarını duyan bile gülmekten kendini alamıyor” dedi.

Baba oğla, ağabey kardeşe rakip

Yeşil sahada en az köy sokakları kadar renkli görüntülere sahne oluyor. Teknik Direktör Kartal Tekin’in hakemlik yaptığı karşılaşmalar çoğu kez rakip takımlarda yer alan baba-oğul, ağabey-kardeş mücadelelerine de sahne oluyor. Sahadan; “Bak bu golü atarsan, akşam eve almam! Sen ne biçim kardeşsin, insan bari ağabeyine gol atmaz!” sesleri yükseliyor. 

En az turnuvanın kendisi kadar sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta kurulan 1. Geleneksel Samanlı Bahar Turnuvası Grubu da, ilginç diyaloglara ve fotoğraflara ev sahipliği yapıyor. Çok güzel tepkiler aldıklarını belirten Geçer, “İnanılmaz güzel tepkiler alıyoruz. Bir buçuk ay sürecek turnuvamızın ilk haftasını tamamladık. Ama görünen o ki, bundan sonraki maçlarımızı izlemeye gelen çok kişi olacak.

Editör: TE Bilişim