Bayan güreşinde büyük atılım içinde olan Yalova Altınova Tersaneler Spor Kulübü’nün Milli güreşçisi Buse Tosun, 2016 Rio Olimpiyatları’na katılmak için gün sayıyor. 
Başarılı sporcu, ilk olarak 15-17 Nisan tarihleri arasında Sırbistan’ın Zrenjanin şehrinde yapılacak Büyükler Avrupa Olimpiyatlar Kalifikasyon Turnuvası’na katılacak ve ilk 2’ye girmesi halinde Rio biletini almış olacak. 
Letonya’da yapılan Avrupa Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Yalova’da büyük sevinç yaşatan Buse, Sırbistan’da başarılı olamaması halinde ikinci şansını Moğolistan’da 
22-24 Nisan tarihleri arasında Dünya Kalifikasyon Turnuvası organizasyonunda mindere çıkacak ve burada ilk 3’e girmesi halinde de Brezilya’ya gidecek.
Bu iki kalifikasyon turnuvasında Buse Tosun,  derece elde edememesi halinde 6-8 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek Dünya Kalifikasyonu’na katılacak burada ilk 3’e girerse Rio’daki olimpiyatlarda ülkemizi temsil edecek. 69 kilodaki güreşçimizin, İstanbul’daki kalifikasyon turnuvasında şansının yüksek olduğu öğrenildi.
Editör: TE Bilişim