Rio'da Olimpiyat Oyunları Kadınlar Serbest Güreş müsabakaları ile devam etti. Türkiye Güreş Milli Takımında yer alan Yalova Tersaneler Spor Kulübü’nün sporcusu Buse Tosun 69 kiloda mindere çıktı. Genç sporcu 69 kiloda mücadele eden milli güreşçimiz Buse Tosun ikinci repesaj maçını Kanadalı rakibi Dorothy Erzsebet Yeats’e yenilen Buse, Olimpiyatlara veda etti.
Dünya Şampiyonunu Yendi
Tosun çıktığı ilk maçında Polonyalı rakibi Agnieszka Jadwiga Wieszczek Kordus'u Tuş ederek bir üst tura çıktı. İkinci maçında Japon rakibi Sara Dosho ile karşılaşan Tosun rakibine yenilerek çeyrek final hakkını kaybetti. Ancak japon rakibinin finale çıkmasıyla birlikte Tosun iki repesaj ve ardından üçüncülük maçı hakkını kazandı. Tosun ilk repesaj maçında 2013 yılı Dünya ve Avrupa Şampiyonunu devirirken ikinci repesaj maçında Dorothy Erzsebet Yeats'e 3-2 yenilerek buraya kadar dedi.
Bakan Kılıç: 'Gururumuzsunuz!'
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise sosyal medya hesabı üzerinden Buse Tosun ve Elif Jale Yeşilırmak hakkında mesaj yayınlayarak 'Gururumuzsunuz!' dedi.

Editör: TE Bilişim