Altınova Tersaneler Spor Kulübü’nün Milli güreşçisi Buse Tosun, 2016 Rio Olimpiyatlarına katılabilme adına Sırbistan’ın Zrenjanin kentinde yapılacak Avrupa Olimpiyat Kalifikasyon maçları için mindere çıkıyor. Letonya'nın Başkenti Riga’da yapılan Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonasında 69 kiloda Norveç'li Marie Fidye Store 6-3 mağlup ederek Avrupa üçüncüsü olan Tosun’un hedefi Sırbistan’danki maçlarda ilk 2’ye girip Brezilya’nın yolunu tutmak.
69 kiloda mindere çıkacak olan Buse Tosun, Belgrad’da ilk 2’ye girememesi halinde, Moğlistan’da ve Türkiye’de yapılacak olimpiyat kalifikasyon maçlarında da mücadele ederek Rio’ya gitmenin yollarını arayacak.
Buse Tosun,” Olimpiyatlarda da madalya alarak ülkeme, aileme, antrenörlerime bu başarıyı yaşatmak istiyorum. Bayan güreşinde birçok başarıya imza atmak istiyorum" dedi.
Bayan Güreş Milli takım antrenörü Murat Gençtürk, “Buse’nin Rio Olimpiyatlarına katılacağına cani gönülden inanıyorum. Sırbistan’da kendisini güçlü rakipler beklese de kalifikasyon maçlarında başarılı olup bu yaz Brezilya’da mindere çıkacak. İnşallah bunu Belgrad’da başaracağız” diyerek sözlerini tamamladı.
Editör: TE Bilişim