Organizasyon Küçük erkek ve kızlar, yıldız erkek ve kızlar ile genç erkek ve kızlar kategorilerinde yapılırken, en son olarak yapılan Genç Erkekler yarışması sonrasında hem Beden Öğretmenleri hem de veliler hakem heyetine uzun süre itiraz etmeleri sonucunda dereceler iptal edilerek yarışmanın ileri bir tarihte yapılması kararlaştırıldı.

Yalova Atatürk Stadyumunda ki yarışma, Uluslararası Atletizm Federasyonu (IAAF) kurallarına göre yapılırken Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda okuyan 2002-1995 doğumlu  yaklaşık 100 öğrenci katıldı. Müsabakalar sonrasında küçük erkeklerde Cumhuriyet İ.O.’dan Oğuzhan Güney birinci, yine aynı okuldan Sabri Can Kırkık da ikinci oldu. İmam Hatip İ.O’dan Yusuf Kına ise üçüncülük kürsüsüne çıktı. Küçük kızlar kategorisinde ise Atatürk İ.O.’dan Eda Eyüpoğlu, şampiyonluk elde etti. İmam Hatip İ.O.’dan Nisa Nur Bala ikinci, Atatürk İ.O.’dan Melis Bektaş da üçüncülükle yetindi.

Yıldız erkeklerde de nefes kesen yarışlar sonucunda Cumhuriyet OO’dan Badihan Kolci birinci, aynı okuldan İbrahim Yıldırım da ikincilik kazandı. Rahmi Tokay O.O.’dan Emir Karahasan da üçüncülük madalyası aldı. Yıldız kızlar kategorisinde 700.Yıl Osmangazi O.O.’dan Didem Geçim, birinciliği kimseye bırakmadı. Aynı okuldan Kader Oruç ikinci, Tavşanlı Şehitlik O.O.’dan Hatice Nur Vanlı da üçüncü oldu. Yarışmalar sonrasında yapılan ödül töreninde dereceye giren öğrencilere kupa ve madalyalarını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Mete, Yalova GHSİM Spor Şube Müdürü Mehmet Yörük, Atletizm Antrenörü Aylin Özen, Beden Eğitimi Öğretmeni Ertuğrul Köroğlu, Şehzade İbiş verdi.

“1.’lik kaosu yaşandı”

Genç Kızlar kategorisinde Kız Meslek Lisesi’nden Elif Küçükbingöl birinci, yine Kız Meslek Lisesi’nden Kübra Aktaş ikinci, Yalova Anadolu Lisesi’nden Bilgesu Canan Gürbüz de üçüncü oldu. Bu kategorinin ardından Genç Erkeklerde yarışmalar yapıldı. Ancak yarışma sonunda beden öğretmenleri ve velilerin 1.’lik konusunda uzun süre tartışmaları ve itiraz etmesi sonucunda yarışma dereceleri iptal edilerek ileri bir tarihte bir kez daha yapılmasına karar verildi.
Editör: TE Bilişim