Türkiye Güreş Federasyonu As Başkanı Mustafa Çakır, Yalova’ya gelerek yapılan çalışmaları izledi ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan’ı ziyaret etti. Ziyarette Antalya Gazipaşa’ya atanan Nurullah Kaya, Avrupa ve Dünya Şampiyonu Sırrı Acar, Güreş İl Temsilcisi Selim Acar, antrenör Murat Gençtürk’te yer aldı.
Yalova’nın güreşte önemli yeri olduğuna işaret eden Çakır, "Güreş branşında ulusal ve uluslararası birçok turnuvada  büyük başarılara  imza atan Yalova’nın güreşte çok  iyi bir noktada. Milli takımda yarışan sporcularla gurur duyuyoruz. Amacımız gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutarak boş zamanlarını, spor yaparak değerlendirmelerini sağlamaktır. 2020 Olimpiyatlarına kadar Yalova’ya Güreş Federasyonu olarak destek vereceğiz” dedi.
Yalova’da güreşin büyük ilgi gördüğünü ve önemli yatırımların yapıldığını belirten Kaplan,İlimizde Güreş sporunun gelişmesine ve yeni şampiyonların yetişmesi için yapmış olduğumuz faaliyetlere vermiş oldukları desteklerden dolayı Türkiye Güreş Federasyonu As Başkanı Mustafa Çakır’a teşekkür ediyoruz" diyerek sözlerini tamamladı. 

Editör: TE Bilişim