Yalova VİP: 69 Çankaya Üniversitesi: 83
Türkiye Kadınlar Basketbol Liginin son haftasında Yalova VİP evinde Çankaya Üniversitesi’ne 83-69 yenildi. 90. Yıl Spor Salonundaki maçta Ankara ekibinde Maryam Gültekin attığı 21 sayıyla en skorer isim oldu. Deplasmanda aldığı galibiyetle ligi üçüncü sırada bitiren Çankaya Üniversitesi play-off’ta Mersin Üniversitesi’nin rakibi oldu.
Karşılaşmaya iki takımda yüksek şut isabetiyle başlarken, ilk çeyreği 22-15 önde bitiren Çankaya Üniversitesi devre arasına da 42-30 üstün girdi. Ankara ekibi üçüncü çeyreği 61-45’lik avantajla geçerken maçı da 83-69 kazanarak bu sezonu 30 galibiyetle tamamlamış oldu.
Yalova VİP başantrenörü Caner Yıllar,” Bütçemiz, kadro yapımız, her şeyiyle bu takım ligde kalmıştır. Önümüzdeki yıl da 1. Lig’de mücadele edeceğiz. Son haftalarda güzel bir ritim yakalamıştık. Yaklaşık 2 aydır iyi basketbol oynuyorduk. Fakat oyuncuları konsantre etmek çok zor. Elazığ maçında bunu başarabildik. Bu mücadeleye de konsantre olmadan çıktık. Bütün sezonun yükünü çeken Banu Yıllar ve Ebru Torun’a ayrı bir paragraf açmak gerekiyor. Diğer oyuncularımız inişli ve çıkışlı grafik çizdiler. Biz de önümüzdeki yıl buna göre kadro yapılanmamızı gözden geçireceğiz” şeklinde konuştu.

Salon: 90. Yıl Spor Salonu
Hakemler: Orhan Çağrı Hekimoğlu, Ebubekir Kılıç
Yalova VİP: Banu Yıllar (8), Nilay Aydoğan (4), Bojana Vulic (16), Ebru Torun (17), Şeyma Kum(4)-Betül Kalfalı (6), İrem Beriş (7), Beril Arık (5), Tuğba Battal (2)
Çankaya Üniversitesi: Gülşah Çelebi (17), Hande Çelebi (18), İlknur Dumlu(10),Yasemin Koç(4), Seda Tabakçı (9)-Gülnur Sandallıoğlu (4), Maryam Gültekin (21)
1.Periyot: 15-22 (Çankaya lehine)
Devre arası: 30-42 (Çankaya lehine)
3.Periyot: 45-61 (Çankaya lehine)
5 Faul: Nilay Aydoğan (Yalova VİP)

Editör: TE Bilişim