Cebiroğlu'nun ziyaretinde Yalova Şubesi Başkanı Süleyman Çark, yönetim kurulu üyeleri, FİFA Hakemi Halis Özkahya, Ulusal Gözlemci ve İl Eğitimcisi Müfit Silahtaroğlu yer alırken futbol ve hakemlik üstüne sohbet edildi.

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nun  anlık kararları nasıl veriyorsunuz sorusuna FIFA Kokartlı Hakem Halis Özkahya," Bir hakem maçlarda ortalama 11 kilometre koşuyor. Bu mesafeyi takımlarda bir yada iki futbolcu koşuyor. Koşmasının yanı sıra karar mekanizmasını da doğru çalıştırmak zorunda. Televizyondan tekrar tekrar izlenilerek analiz edilen pozisyonları biz saniyelik ve sıfır hata ile doğru şekilde vermek zorunda kalıyoruz. Buda o kadar bir iş değil. Kararlarımızı iyi niyetli şekilde veriyoruz" cevabını verdi. 

"Hakemlik her baba yiğidin harcı değil"

Hakemliğin tribünden seyredilerek yapılacak iş olmadığının altını çizen Cebiroğlu, Futbol hakemlerimiz gerçekten yapılması zor bir görevi üstleniyorlar. Binlerce taraftarın önünde yoğun baskı altında bu görevi icra etmek her babayiğidin harcı değil. Tribünlerden gelen kötü tezahüratlara kulaklarını tıkayıp tam konsantre ile maçları tamamlamak büyük başarı. Ancak tribüne gelen taraftarlarında tek amacı maç izleyip sportmence takımlarını desteklemek olmalı. Hakemlerimiz için maç esnasında koşmak mesele değil. İstatistiklere bakıldığında en çok koşan futbolcudan sonra hakemler geliyor. Müsabaka sırasında dinlenme şansları neredeyse yok ve her pozisyonu dikkatlice takip edip doğru kararı vermek zorundalar" diyerek sözlerini tamamladı.

"Özkahya'dan forma jesti"

FIFA Kokartlı HakemHalis Özkahya, TFFHGD Yalova Şubesine ziyaret gerçekleştiren Vali Selim Cebiroğlu’na Şampiyonlar Ligi müsabakalarında giydikleri üniformadan hediye etti. Cebiroğlu, İtalya’nın Roma şehrinde bulunan Olimpiyat Stadında Roma ile Fiorentina takımlarının karşı karşıya geleceği ve Cüneyt Çakır’ın yöneteceği UEFA Avrupa Ligi karşılaşmasında ilave yardımcı hakemlik görevini üstlenecek olan Halis Özkahya’ya başarılar diledi.

Editör: TE Bilişim