2017 Yalova Bayanlar İl Birinciliği Satranç Turnuvası, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar'la Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan'ın açılış hamleleriyle başladı. Özdilek AVM'de yapılan turnuvada geleceğin bayan Kasparov'ları olmaya aday 77 sporcu kozlarını paylaşıyor. Turnuvanın açılışında konuşan Başkan Silpagar, satrancın zeki, çevik ve ahlaklı sporcular yetiştiren bir branş olduğunu belirterek, turnuvada mücadele eden tüm bayan satranç oyuncularına başarılar diledi.
ÇİFTLİKKÖY'ÜN MİLLİ SPORCULARI BAŞKAN SİLPAGAR'LA
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Satranç İl Temsilciliği'nin organize ettiği turnuva 3 gün sürecek. İsviçre sistemine göre 7 tur üzerinden yapılan turnuvada milli sporcular da yer alıyor. Çiftlikköy'ün milli bayan satranç oyuncuları 14 yaşındaki İrem Serdil Meyrani, 12 yaşındaki Gülce Nehir Kara ve 7 yaşındaki Ecrin Avcı, turnuva öncesinde Başkan Silpagar'la da bir araya geldi.
SİLPAGAR, "SATRANÇ ZEKİ SPORCULAR YETİŞTİREN BİR BRANŞ"
Turnuvanın açılış maçında ilk hamleleri Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar ve İl Gençlik ve Spor Müdürü Metin Kaplan birlikte yaptı. Birbirlerine sembolik olarak rakip olan Başkan Silpagar ve Kaplan, ilk hamleleri yaptıktan sonra oyunculardan diğer hamleler için taktik almayı ihmal etmedi. Turnuvaya katılan tüm sporculara başarılar dileyen Başkan Silpagar, "Satranç, zeki, çevik ve ahlaklı sporcuların yetiştiği bir branş. Satranç oynayan bu genç kardeşlerimiz de böyleler. Turnuvaya katılan oyuncularımıza bakınca bunu görüyorum. Hepinize başarılar diliyorum, satrancı tercih ettiğiniz için de teşekkür ediyorum" diye konuştu.
TURNUVA ŞAMPİYONU YALOVA'YI TEMSİL EDECEK
FİDE satranç kurallarının geçerli olduğu turnuvanın birincisi Türkiye Bayanlar Satranç Şampiyonası'nda Yalova'yı temsil etmeye hak kazanacak. Turnuvada ilk 3 dereceyi elde eden sporcular kupa, ilk 10'da yer alanlara ve UKD'si olmayan en başarılı bayan sporcuya madalya verilecek. Ayrıca Özdilek tarafından birinciye 300 TL, ikinciye 200 TL, üçüncüye 100 TL'lik hediye çeki takdim edilecek. İl Gençlik ve Spor Müdürü Metin Kaplan, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Şahinal, turnuva teknik heyeti ve sporcu velilerinin de hazır bulunduğu turnuva hakkında bilgi veren Satranç İl Temsilcisi Erkan Şat, turnuvanın önemine vurgu yaparak, "Turnuvanın en az 20 sporcu ile bitirilmesi durumunda birinci olan sporcu Mart ayında yapılacak Türkiye Bayanlar Satranç Şampiyonasına Türkiye Satranç Federasyonu'nun konaklama imkanı ile ilimizi temsil etme hakkını elde edecektir" dedi. 

Editör: TE Bilişim