Kemer’de yapılan Türkiye Minikler Yıldızlar Karate Şampiyonası’ndan 4 madalya ile dönen ve milli takıma 4 sporcusu seçilen Çiftlikköy Belediyespor Karate Takımı, Çiftllikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’ı ziyaret etti.
SİLPAGAR, “ÜLKEMİZİ BAŞARIYLA TEMSİL EDECEKLER”
Türkiye Şampiyonası’nda elde edilen başarıdan gurur duyduğunu belirten Başkan Silpagar, şampiyon karatecilere 3 boyutlu Çanakkale Destanı seti, eşofman ve spor ayakkabı hediye etti. Silpagar, “Karatecilerimizin başarısı bizi çok sevindirdi. Çiftlikköy’ün sporcularının milli takımda ülkemizi başarıyla temsil ederek bizleri gururlandıracağına inanıyorum. Çiftlikköy Belediyesi olarak sporcularımıza tam destek veriyoruz” diye konuştu.
BALKAN ŞAMPİYONUNU DEVİRDİ, ALTIN MADALYAYA UZANDI
Türkiye’nin 60 kentinden yüzlerce takımın ve toplam 2357 sporcunun mücadele ettiği turnuva, aynı zamanda milli takım için seçme niteliği taşıdı. Şampiyonada Çiftlikköy Belediyespor Karate Takımı’ndan Ömer Vehbi Yıldız, 2005 doğumlular kategorisinde 37 kg’da tüm rakiplerini birer birer yenerek Türkiye Şampiyonu oldu. Finalde geçtiğimiz yılın Balkan Şampiyonu Merabi Surmanidze’yi 5-1’le deviren Yıldız, altın madalyayı Çiftlikköy’e getirdi.
TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NDAN 4 MADALYA İLE DÖNDÜLER
Turnuvaya 14 sporcu ile katıldıklarını dile getiren Çiftlikköy Belediyespor Karate Takımı Antrenörleri Halil İbrahim Yüksektepe ve Muhammet Delioğlu, 1 Türkiye birinciliği, 2 Türkiye ikinciliği ve 1 Türkiye üçüncülüğü elde ettiklerini belirtti. 2005 doğumlularda 37 kg’da Ömer Vehbi Yıldız Türkiye Şampiyonu olurken, 2007 doğumlularda 30 kg’da Mehmet Sefa Yılmaz Türkiye 2’incisi, 2005 doğumlularda 42 kg’da Ulukan Sarıçiçek Türkiye 2’incisi, Rahman Emirhan Özüdoğru da 2005 doğumlular +52 kg’da Türkiye 3’üncüsü olarak Çiftlikköy’e toplamda 4 madalya kazandırdı.
TAKIM HALİNDE İKİNCİLİK GELDİ
Turnuvada 2005 doğumlular kategorisinde de Çiftlikköy Belediyespor Karate Takımı, takımlar sıralamasında ikinciliği elde etti. Çiftlikköy Belediyespor Karate Takımı Antrenörleri Halil İbrahim Yüksektepe ve Muhammet Delioğlu, şimdiki hedefin milli forma altında mindere çıkacak 4 sporcu ile önümüzdeki Mayıs ayında yapılacak Balkan Şampiyonası’nda iyi bir derece elde etmek olduğunu belirterek, destekleri için Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’a teşekkürlerini ilettiler. 

Editör: TE Bilişim