Çiftlikköy Mokamp alanında kurulan Çiftlikköy Belediyesi Ramazan etkinlikleri çerçevesinde açılan Osmanlı Evlerinde Hemsball standı açıldı. 3 yaşından 93 yaşına kadar herkesin zevkle ve keyifle oynadığı yeni spor branşı görenleri ilgi ve beğenisini topluyor. 2011 yılında İzmir’de temelleri atılan ve 2013 Temmuz ayında Herkes İçin Spor Federasyonu tarafından branş olarak kabul edilen Hemsball yurdun dört bir yanını sarmış durumda. 
2014 Ocak ayında İzmir’de açılan ilk antrenörlük kursu aynı zamanda dünyanın da ilk antrenörlük kursu oldu. İzmir’deki kursa katılan Nilay ve S.Tamer Balkaş, Hemsball’ın ilk antrenörlerinden olmakla birlikte Yalova’yı da temsil ediyorlar. Geçtiğimiz dönem ilçede çeşitli okul ve merkezlerde yeni sporumuzu tanıtmak için faaliyet gösterdiler. 
PEKİ HEMSBALL NEDİR?
Hemsball, her yaştan insanın oynanabileceği zevkli ve eğlenceli yeni bir spor dalıdır.Kapalı ve açık alanlarda rahatlıkla oynanabilir. Hemsball oynarken, topu tutabilmek ve servis atabilmek için mükemmel el-göz-ayak koordinasyonuna, yüksek odaklanma ve konsantrasyona sahip olmak gerekir. Yeni Sporun ismi aşağıda belirtildiği gibi oyun esnasında ortaya konan performansın baş harflerinin birleşmesi sonucunda doğmuştur. Oyunun başharfi H, İngilizce Hand yani el’i, E enerjiyi, M move yani hareketi, S stability yani dengeyi, Ball ise top anlamına geliyor. Oyunun amacı, Hemsball topunu yerde bulunan Hemsball hedef tahtası üzerindeki Hemsball çemberinin içine, çembere çarptırtmadan göndererek rakip oyuncu ve ‘’oyuncuların’’ alanına yere değmesini sağlamak ve rakip oyuncu ‘’oyuncuların’’ aynı amaca ulaşmasını önlemek olarak tanımlanıyor.
HEMSBALL’IN FAYDALARI
Hemsball sporu, çocukların psikomotor gelişimini desteklediği gibi, odaklanma ve konsantrasyon gelişimi sağlıyor. Aynı zamanda denge gelişimi, zihinsel koordinasyon, refleksgelişimi, esneklik, obezite, stres ve hareketsizlik sorunlarına çözüm, sporcular için takviye antreman sağlayan Hemsball, aile bireylerine ve topluma spor bilinci kazandırıyor, yaşlıların fizik kapasitelerini artırarak sağlıklı yaşama destek sağlıyor, engelli bireyler için fiziki aktivitelerine yardımcı oluyor, çocukların gençlerin kötü alışkanlıklardan ve bilgisayar bağımlılığından uzak durmalarına yarıyor. Hemsball, oynama kolaylığı nedeniyle  spor salonu veya sahasına gereksinim duymadan rahatça oynanabilmesinden dolayı her öğrencinin spor yapmasını sağlıyor. 
Nilay Balkaş sözlerine şu şekilde devam etti; “Çiftlikköy de ilk kez kurulan Ramazan Etkinlikleri Osmanlı Evleri, ilçenin atıl vaziyette duran Mokamp ve sahil kesimine hareket getirmiştir. İnsanların sıcak geçen yaz mevsiminde aileleriyle birlikte yapılan etkinliklerle bir nebze olsun serinleyip nefes alıp güzel vakitler geçirmesine vesile  olmuştur. Bizde her yaştan insanın zevkle ve keyifle oynayabileceği yüzde 100 yerli yeni sporumuzu tanıtma fikrini hayata geçirme fırsatı bulduk. Kiraladığımız standla Hemsball sporunun yaygınlaşmasına, tanıtılmasına ve gelişmesine katkı sağlamak istiyoruz. Bu yeni spor hepimizin herkesin kendi sporuna sahip çıkmasını istiyoruz. Muhtemelen yeni eğitim öğretim döneminde okul sporları bünyesine de alınması söz konusu olan Hemsbal’in bir an önce Yalova’da yaygınlaşması için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerekiyor. Ben bizlere bu imkanı sağlayan başka Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar ve çalışma arkadaşlarına, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Sporu seven ve değer veren herkesin yerli sporumuza sahip çıkıp Hemsball Tutulması’na iştirak etmelidir. Herkes sporcu olamaz fakat herkes spor yapabilir. Çünkü ‘Hemsball ile her yaş için spor!’ diyoruz.
Editör: TE Bilişim