Türkiye Satranç Federasyonu’nun ülke genelinde her şehirde düzenlediği “Sokakta Satranç Var” etkinliğinin Yalova ayağı, Çiftlikköy Belediyesi’nin destek ve katkılarıyla Çiftlikköy sahilinde gerçekleşti.
Çiftlikköy Belediyesi Engelsiz Sahil Kompleksi’nin bahçesinde ve kumsalında yapılan “Sokakta Satranç Var” etkinliğinin açılışını Çiftlikköy Belediye Başkan Vekili Turgut İşteben ve Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Nezir Uyrun karşılıklı hamlelerle yaptılar. 100’ü aşkın satranç oyuncusu ve ailelerinin katıldığı etkinliği Çiftlikköylüler de merakla izledi.
Çiftlikköy Belediye Başkan Vekili Turgut İşteben, satranç sporunun çocuklarda esnek düşünme ve analiz kabiliyetini geliştiren bir zihin disiplini olduğunu ifade ederek, “Sokakta Satranç Var etkinliğini burada güzel sahilimizde ve Engelsiz Kafemizin bahçesinde gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz. Diliyorum Çiftlikköy’ümüz ve Yalova’mızdan satranç sporuna gönül veren, dereceler elde eden çocuklarımız çıkar” diye konuştu.
Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay’ın sokak satrancı etkinliğine büyük önem verdiğini ve desteklediğini belirten Satranç İl Temsilcisi Erkan Şat ise, “Etkinliğin Türkiye genelinde bu yıl üçüncüsü yapılıyor. Çiftlikköy sahilinde yeşille mavinin bir arada olduğu bu güzellikte böyle bir etkinlik yapmaktan dolayı gururluyuz. Bizlere destek veren Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’a ve Çiftlikköy Belediyesi ile Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan’a çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

 

Editör: TE Bilişim