Türkiye Voleybol Federasyonu Kulüpler arası Voleybol Genç Kızlar Türkiye Grup Eleme Müsabakası 27-29 Nisan 2012 tarihleri arasında 17 Temmuz spor salonunda yapılırken şampiyonaya Organizasyona Yalova Çiftlikköy Belediyespor, Adapazarı Hendekspor, Düzce Atatürk İlköğretim Okulu, Kocaeli DSİ Spor ve Bolu İzzet Baysal İlköğretim Okulu Spor Kulübü takımları katıldı.

Bolu’da ilk maçında güçlü rakibi Adapazarı Hendekspor ile karşılaşan Çiftlikköy’ün sultanları rakibine 25-13, 25-13, 25-16 setlerle boyun eğerek ilk müsabakasını 3-0 kaybetti.

Çiftlikköy Belediyespor, ikinci müsabakasında Düzce Atatürk İlköğretim Okulu ile karşı karşıya gelirken bu müsabakayı 3-0 kazandı ve umutlarını sürdürdü. Üçüncü maçında Kocaeli DSİ Spor’a 3-1 yenilen temsilcimiz, son karşılaşmasında ise Bolu İzzet Baysal İlköğretim Okulu Spor Kulübü’nü 3-1’lik skorla geçmesini bildi. Böylece Çiftlikköy, 4 maçın 2’sini kaybederek gruptan çıkma şansını kaybetti. Bu sonuçlarla Adapazarı Hendekspor, 4’te 4 yaparak grupta ilk sırayı aldı ve yarı finallere katılmaya hak kazandı.

Bolu maçları sonunda değerlendirmede bulunan Çiftlikköy Belediyespor Bayan Voleybol Takımı Antrenörü Mihrican Deviren, “Sporcularımız, kendilerinden 3-4 yaş büyük oyuncuların bulunduğu takımlara karşı mücadele etti. Yine de oynadıkları oyun ve aldıkları sonuçlarla, ilerisi için büyük umut verdi. Grupta oynadığımız 4 maçtan 2’sini kazanarak 3. sırada Bölge Şampiyonası’nı tamamladık. Çok iyi bir takımız. İnanıyorum ki ileriki dönemlerde daha da iyi olacağız. Kızlarımızdan umutluyuz” dedi.

Editör: TE Bilişim