Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Çınarcık’ta açılan karate kurslarında geleceğin yıldızları yetişiyor. Hüdaverdi  Aydın ve Firuzan Kınal İlkokullarında yaklaşık bir buçuk yıldır devam eden kursları ziyaret eden Spor İl Müdürü Metin Kaplan, sporcu ve antrenörleriyle bir araya gelerek sohbet etti.
Sporun önemine değinen Kaplan,” Gençlerin diyabet ve obeziteden uzak sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesi için, kötü alışkanlıklar, teknoloji ve internet bağımlılığından korunması ve spor yaparak zihinsel gelişimlerini olumlu etkilemesine ön ayak olmak bizlerin görevidir. Ayrıca Türk sporuna verdikleri desteklerden dolayı Vali Yardımcısı ve Çınarcık Kaymakamı Abdullah Çiftçi'ye, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, okul müdürlerimiz  Halit Kılıç ve Safi Kaya’ya teşekkür ediyorum. Önümüzdeki ay İmam Hatip Orta Okulunda kursların başlayacağının müjdesini veriyorum” dedi. 
“Okullarımızın kulüpleşmesini hedefliyoruz”
Çınarcık İlçe Milli Eğitim Müdürü vekili Kemal Karadağ: “Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının imzaladığı protokol kapsamında okul spor kulüplerinin kurulmasıyla okullarımızın kulüpleşmesini hedefliyoruz. Bizlere bu anlamda destek olan başta Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olmak üzere herkese teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.
Sporcu velileri kursların açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek Çınarcık Kaymakamı Abdullah Çiftçi'ye, Çınarcık İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Kemal Karadağ, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan’a Hüdaverdi Aydın İlkokulu Müdürü Halit Kılıç’a ve Firuzan Kınal İlkokulu Müdürü Safi Kaya’ya teşekkür edip çiçek takdim ettiler.

Editör: TE Bilişim