Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, 400 yataklı hastane projesinin yerinin mahkeme kararıyla imar planında iptal olmasının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aracılıyla çözüleceğini dile getirdi ve hastanenin mutlaka yapılacağını kaydetti. Coşkun ayrıca Yalova Devlet Hastanesi ek hizmet binasında kemotrapi ve anjiyo hizmetinin verileceğini de müjdeledi. Coşkun, gazetecilere yaptığı açıklamada, TEMA Vakfı’nın imar planı üzerinde yaptığı itiraz sonrasında 400 yataklı hastane projesinin planda iptal olmasını değerlendirdi. Hastanenin mutlaka yapılacağını dile getiren Coşkun, “İtirazından dolayı bir iptal söz konusu olmuş. Bu hastanenin yapılmayacağı manasında değil. Böyle bir haberde geçmiş. Doğrusunu isterseniz ben buna üzüldüm. Belediye bir yazı yazdı. Ben de bunu takip ediyorum. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan plan değişikliğini onaylatacağız. Bakanlığın biliyorsunuz böyle bir yetkisi var. Bu kanaldan bunu yaptırmak üzere Yalova’nın temel ihtiyacını, acil ihtiyacını, önemli ihtiyacını ertelemek veya ötelemek gibi bir niyetimiz yok” diye konuştu.

Yalova’da hastane ihtiyacı olduğuna değinen Coşkun, şöyle konuştu:

“Yalova’mız gördüğünüz gibi her geçen gün büyüyor, gelişiyor, güzelleşiyor. Sağlık ihtiyaçları da o oranda artıyor. Önümüzdeki günlerde inşallah ek hizmet binamızı açacağız. Neredeyse mevcut hastanemize denk bir bina. İçinin donatımı bitti. İhtiyaçlar temin edildi. Burada en önemli şey Yalova’da bugüne kadar bizden sık bir şekilde gelen bir istek vardı. Anjiyo hizmeti yapılmasın diye. İnşallah o ek binayı hizmete açtıktan sonra anjiyo hizmetini o binada vereceğiz. Anjiyo çok önemli.

Yine gelen bir talep vardı. Onu da hizmet binasında vereceğiz. Kanser hastalarının kemoterapi sürecinin Yalova’da yapma çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Kardiyoloji hocalarımızı tamamlıyoruz. Hastanenin altyapısını da ona göre yapıyoruz. Bütün bunlar mevcudu iyileştirmek üzere. Bunun daha iyisi 400 yataklı hastane. Üniversitenin kampüs alanı içinde itiraz olmuştu, 2 yıl gecikti. Niye itiraz ediyorsunuz? Bunların sağlığa bakış açısı bu mu?”

 

Editör: TE Bilişim