Antalya’nın Manavgat İlçesi’nde bu yıl 5. kez düzenlenen Uluslararası Vodafone Cup Turnuvası FC Chelsea, AC Milan, BVB Dortmund, Hajduk Split gibi ünlü Avrupa takımlarının yanı sıra Galatasaray, Fenerbahçe, Antalyaspor, Beşiktaş, Bursaspor ve Antalyaspor gibi Spor Toto Süper Lig ekiplerinin U-13 takımları yer alıyor.

Türkiye'den profesyonel ve amatör futbol takımlarının altyapıları ile dünya devlerinin altyapılarının kapışmasına sahne olan organizasyonda, 32 takım şampiyonluk mücadelesi veriyor.

Turnuvayı A Milli Takım eski teknik direktörü Sepp Piontek ve Villareal Altyapı sorumlusu Nihat Kahveci’de yakından takip ediyor. Yalova’yı Vodafone Cup U-13’te temsil eden Coşkunspor U-13 takımı Hajduk Split, SV Bergisch Gladbach 09 ve İstanbul Damlaspor ile grup sürecinde karşı karşıya geldi. Antalya’da ki ilk maçında Almanya temsilcisi SV Bergisch Gladbach ile karşılaşan Lacivert Kırmızılı ekip rakibini 3-0 gibi farklı skorla mağlup ederek organizasyona hem iyi başlamış hem de rakiplerine göz dağı vermişti. Turnuvada ikinci maçında ise Coşkunspor, İstanbul ekibi Damlaspor ile karşılaşmış rakibine 7-0 mağlup oldu. Gruptaki üçüncü müsabakasında Avustralya ekiplerinden Amity College ekibiyle karşı karşıya gelen Kırmızı-Lacivertliler sahadan 3-0’lık mağlubiyetle ayrılarak ikinci yenilgisini aldı. Grubun son maçında Manavgat Belediyesi ile kozlarını paylaşan temsilcimiz, bu mücadeleyi 2-1’lik skorla kazanarak gruptan çıkma başarısı gösterdi.

 

 

 

Editör: TE Bilişim