Delioğlu’nun, bir hafta içerisinde Spor Bakanlığı’na da dilekçe ile şikayette bulunacağını dile getirdi.

Aybüke İmancı’yla ilgili yazılı açıklama yapan  Yalova Delioğlu Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Mehmet Delioğlu, “Kulübümüz sporcularında Aybüke İmancı’nın kulübümüzden istifa ettiğine dair noter kanalı ile gönderilen dilekçey 5 Mayıs Salı günü aldım. Sporcumun kulübümden istifa nedeninin ne olduğunu bilmiyorum. Aybüke İmancı çocuk yaştan beri sporcumdur. 27 Nisan 2005 yılında kulübümde karate branşında lisans çıkarttım. Başarılı ve disiplinli çalışmalarının neticesinde sayısız dereceler elde etti.

Daha sonra kulübümüzde judo branşını başlattık ve bu dalda da başarıyla mücadelesini gösterdi. 2006 yılında Yalova’ya yerleşen ve Türk güreşinin önemli isimlerinden İsmail Erdoğan vasıtasıyla judo sporunda başarılı olan sporcularıma güreş lisansı çıkarttım. Aybüke İmancı, Ebru Parlak, Elif Öztürk ve Efnagül Kalaycı isimli sporcularımız Türkiye Şampiyonası’na katıldılar. Aybüke İmancı şampiyon olurken, Efnagül Kalaycı Türkiye üçüncüsü oldu. Çocuklarımız Belediyespor bünyesinde başarılı olamayınca sahipsiz bırakıldılar.

Aybüke İmancı’yı ailesi vasıtasıyla tekrar kulübüme alarak 2 defa karate, judo ve güreş lisansı çıkarttım. Sporcum karate branşında milli takıma çağırıldı ve uluslararası turnuvalarda boy gösterdi. Kendime ait bahçe içerisinde mütevazi bir spor tesisim var. 90 metrekarede çalışma alanı, duş, dinlenme salonu, iç ve dış mekan olmak üzere, görsel bir ortamın dışında, teknik çalışma için video ve internet ortamında ders çalışma imkanına da sahibiz. Karate antrenörlerimiz Muhammet Delioğlu, Mehmet Delioğlu, Güreş ve Judo antrenörümüz ise Hüseyin Aklaş İlköğretim Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni Mehmet Şahinal’dır.

Bu okulumuza ve Zübeyde Hanım İlköğretim Okuluna kendi imkanlarımla güreş minderi ve judo kıyafeti yardımında bulundum. Asıl önemli konuya gelmek gerekirse sporcunun istifa etmesi en doğal hakkıdır. Ancak istifa için bir neden göstermelidir. Sporcum olan Aybüke İmancı henüz çocuk yaştadır. Anne ve babasının lisans tescil ve mevzuat ile ilgili herhangi bir bilgisi yoktur. Sırf transfer ücreti ödememek için sporcuma istifa etmesini ve 1 yıl sonra serbest kalarak belediye bünyesine alacaklarını teklif ediyorlar. Her çocuğumuzu size olimpiyat maaşı bağlayacağız Celtabet diye kandırıyorlar. İstifa dilekçesi kulübümüze tebliğ edilmeden ferdi lisans çıkartılmıştır. 25-27 Nisan tarihleri arasında Eskişehir’de yapılan yıldız bayanlar Türkiye güreş şampiyonasına katılan sporcumuz 2012 yılında düzenlenen yıldız bayanlar karate takım şampiyonası ve yıldız bayanlar güreş şampiyonasında mağdur duruma düşmüştür.

Hiçbir evrak kulübümüze ulaştırılmadan oldubittiye getirilerek, ferdi lisans çıkartılmış ve sporcumuz şampiyonaya iştirak etmiştir. Şampiyonada sporcum Türkiye şampiyonu başarısını göstermiştir. Bu sözde antrenörler ise benim sporcumla bazı makamları ziyaret ederek başarıyı kendilerine mal etmeye çalışmışlardır. Bu sporcunun benim himayemde 9 senelik bir geçmişi vardır. Ben takdiri Yalovalı sporseverlere bırakıyorum. Ayrıca sporcum Aybüke İmancı, 2011 yılı Ağustos ayında Türkiye Karate Şampiyonası’na, kulübüm adına katıldı.

1 Temmuz 2012 tarihinde Türkiye güreş müsabakalarına katıldı. Sporcumuz için istifa dilekçesiyle birlikte bu kadar emeğe karşılık 25 lira gibi komik bir ücret yatırılmıştır. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Mehmet Yörük, Lisans Tescil Şefi Mehmet Mahfuz Öztoprak hatalı davranmıştır. Kulüplerin kuruluş amacı ferdi olan yetenekli sporculara sahip çıkmaktır ancak spor şube müdürümüz tek taraflı davranarak usulsüzlük yapmıştır. Ayrıca istifa dilekçesinin altında not olarak, kulübüne karşı mali vecibeleri yerine getirmesi gerekir ibaresi vardır. Karate branşı sporcumuzun ilk tescili olduğundan karate federasyonunun yönetmeliğine göre yerine getirmelidir. Yasal haklarım gizli kalmak üzere ihmali bulunan yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunuyorum” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim