Yalova Bilek Güreşi Spor Kulübü sporcuları, Büyükler, Gençler ve Bayanlar kategorilerinde gerçekleşen seçmelerde takım olarak Türkiye üçüncüsü oldular. Brezilya’nın Sao Vincente şehrinde düzenlenecek olan Dünya Şampiyonasında ise Milli takımında Yalova’dan 4 demir bilek görev yapacak.

.Yaklaşık 30 sporcunun mücadele ettiği seçmelerde sporcularımız kategorilerinde önemli dereceler elde etti. Büyükler kategorisinde 6, Gençler kategorisinde 7 ve Bayanlar kategorisinde ise 1 sporcumuz derece elde etti. Büyüklerde; Kadir Oturakçı 55 kilo sol kolda beşinci, Erdem Cansever 80 kilo sol kolda beşinci, Dursun Önder 80 kilo sağ kolda birinci, Alican Mercimek 90 kilo sağ kolda beşinci, Numan Demirer 110 kilo sol kolda dördüncü, Şahin Ergül +110 kilo sağ kolda birinci, sol kolda üçüncü oldu. Gençlerde; Hasan Tetik 50 kilo sol kolda dördüncülük, Halil İbrahim Oturakçı 50 kilo sol kolda ikincilik, Kamuran Boran 55 kilo sağ kolda üçüncülük, sol kolda ikincilik, Cengizhan Cengiz 60 kilo sağ ve sol kolda üçüncülük, Mustafa Demir 70 kilo sağ kolda dördüncülük, Muhammet Genç 80 kilo sol kolda birincilik, Yalkın Saltabaş +80 kilo sol kolda ikincilik sevinci yaşadı. Bayanlar kategorisinde ise sporcumuz Buse Şener 65 kilo sağ ve sol kolda beşincilik elde etti.

4 Yalovalı Dünya Şampiyonasında

düzenlenen Milli takım seçmeleri sonrasında Yalova Bilek Güreşi Spor Kulübü Büyükler kategorisinde Dursun Önder (80 Kg) ve Şahin Ergül (+110 Kg), Gençlerde ise Muhammet Koç (80 Kg) ve Yalkın Saltabaş (+80 Kg) Milli takıma seçilerek, 9-17 Eylül 2012 tarihleri arasında Brezilya’nın Sao Vincente şehrinde düzenlenecek olan Dünya Şampiyonasında madalya arayacak.

Eskişehir’deki başarıyı Brezilya’da da devam ettirmek istediklerini belirten Antrenör Dursun Önder, “Brezilya’daki dünya şampiyonasında mücadele edecek olan Milli kafilede 4 sporcumuz yer alıyor. Burada başarılı sonuçlar alarak hem ülkemize hem de ilimize madalya ile dönmek istiyoruz. Hep birlikte elimizden gelenin en iyisini yapmak için çaba sarf edeceğiz. Sporcularımızla birlikte çalışmalarımıza yoğun ve programlı bir şekilde devam diyoruz. Dünya şampiyonasına gitmemizde bizlere maddi ve manevi olarak desteklerini esirgemeyen başta Termal Belediye Başkanı İsmail Atik’e, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Yılmaz’a,  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne, Yapın İnşaat Sahibi Nusret Karaalioğlu’na, Efsane Ekmek Fırını’na, Büyük Çamlıca Çiçekçilik’e, Basrioğlu’na, Özkan Şenel’e ve Bayramoğlu İnşaat Sahibi Erol Bayramoğlu’na sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim