Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de 2-11 Eylül 2017 tarihleri arasında düzenlenen 39. Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda Milli takım 27 madalya kazanırken, Yalovalı sporcular ise 5 madalya alarak katkı sağladı.
1300 sporcunun ter döktüğü şampiyonada masterler 70 kilo sol kolda Engin Terzi altın madalya kazandı. Daha önce 11 Dünya Şampiyonluğu bulunan Engin Terzi  İlk Dünya Şampiyonluğunu 1994 yılında kazanmıştı.
2017 yılında kazandığı bu Dünya Şampiyonluğu ile toplam da 12  Dünya Şampiyonluğunu, 8 Avrupa Şampiyonluğu, 9 Dünya İkinciliği, 3 Avrupa İkinciliği, 1 Dünya üçüncülüğü ve 3 Avrupa  üçüncülüğü, bulunan başarılı sporcu ve antrenör Terzi’nin  36 Uluslararası Madalyası bulunmaktadır. 
Ayrıca Milli takımda yer alan Yalovalı sporculardan Muhammed Gümüşoğlu yer aldığı U-21 kategorisi 80 kilo sol kolda ikinci, sağ kolda ise üçüncü oldu. Barış Çağdaş U-18 kategorisi 70 kilo sağ kolda üçüncü ve son dönemde elde ettiği başarılarla adından sıkça söz ettiren Sena Mavzer ise U-18 kategorisi 65 kilo sol kolda Dünya üçüncüsü oldu.
Bilek Güreşi Antrenörü Engin Terzi “ Bilek Güreşi sporunu gençlere aşıladığım ve sevdirdiğim için çok mutluyum. Sporu sevmeleri ve azimle çalışmaları sonucu Milli Takıma bir çok sporcu veriyor ve madalyalar ile ilimize, ülkemize dönüyoruz. Gururluyuz ki Bilek Güreşi branşında en başarılı il Yalova’dır. Emeklerimizin  karşılığını alıyoruz. Dursun Önder hocamızla beraber bu sporu Yalova’da yaymak ve ülkemizi temsil edecek yeni Avrupa ve  Dünya Şampiyonları çıkarmak için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz” dedi.
Spor İl Müdürü Metin Kaplan ; " İlimizin  Bilek Güreşinde ki başarıları bizleri gururlandırıyor. 39. Dünya Bilek Güreşi Şampiyonasında ülkemizin kazandığı 36 madalyadan 5’ini ilimiz sporcuları kazanmıştır. Bu önemli başarıda emeği geçen Türkiye Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu Başkanı ve yönetimini, Milli Takım Teknik heyet ve sporcularımızı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum" şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim