Maçın önemi ve tansiyonun yüksek olmasına rağmen oldukça centilmen bir havada geçen müsabakanın bitiş düdüğü ile arbedeye dönüşmesi sporseverleri üzdü.

Çıkan olaylarla ilgili olarak açıklama yapan Demirspor Kulübü, “2011-2012 Sezonu sona erdi.1.Amatör kümeye hak ederek yükselme başarısı gösteren Şampiyon Akköyspor, Kadıköyspor ve Acarspor kulüplerini tebrik ederiz. Bir üst ligde kendilerine başarılar dileriz. Acarspor antrenörü Yalçın hocayı ve müsabaka esnasında sahada Acarspor u temsil eden yönetici Aziz beyi olaylar esnasındaki tutumlarından ötürü tebrik ediyor ve açıklamalarımızdan tenzih ediyoruz. Sahada olabildiğince centilmen ve temiz oynanan oyun dışarıdan müdahale ile ancak bu kadar kirletilir. Hafta sonu oynadığımız Acarspor-Demirspor 1.amatör kümeye yükselme müsabakasının esnasında ve ertesinde kale arkasına konuşlanan Acarspor yönetici ve Acarspor camiasına malolmuş bazı kendini bilmez şahısların sözlü hakaret ,küfür ve tacizleri dostane bir havada geçen maça gölge düşürmüştür.Bu sezon bu tür manzaraları Acarspor müsabakalarında sıkça görmemiz camia içerisinde ayıklanması gereken ayrık otlarının olduğunu göstermiştir.Maalesef bu sözde yöneticiler müsabakanın sahada 11 kişi ile oynandığını unutup müsabakaya tribünü de katarak maçların kaderleriyle oynamışlardır.Bunu sadece skor olarak değerlendirmeyelim. Müsabaka esnasında sahada olması gereken her şey vardı. Futbol vardı, gol vardı, heyecan vardı, tansiyonu iyi yöneten iyi niyetli bir hakem triosu vardı. Ve hepsinden önemlisi kaybedenin kazananı tebrik edeceği bir hava vardı. Maalesef kale arkasından koro halinde sahada futbol oynamaya çalışan futbolcularımıza küfür eden  bazı “sözde yöneticiler” ve kendini  Acarspor’a adamış gözüken gözünü hırs ve kin bürümüş “sözde sportmen kişilikler” bu havayı kirletmişlerdir. Bu şahısları kınıyor ve koca Acarspor ‘ a daha fazla zarar vermeden bu kişileri camiadan ayıklayacaklarına inanıyoruz.Yalova’nın güzide camialarından olan Acarspor’un mazideki saygın ve tüm spor camiasının sevdiği kulüp olma özelliğine bürünmesini temenni ediyoruz. Ayrıca elimizdeki kamera kayıtlarını en kısa zamanda yerel ve ulusal basına ulaştıracağımızı ve sporun kimler tarafından kirletildiğini herkesin görmesini sağlayacağımızı kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz” denildi.

olaylardan dolayı fevkalade rahatsız olduğunu dile getiren Demirspor Kulübü Antrenörü Sultan Eyüboğlu,“ 1.Amatör kümeye yükselen 3 rakibimizi tebrik ediyor ve başarılar diliyorum.Acarspor antrenörü Yalçın Tekin kardeşimi duruşundan dolayı özellikle tebrik ediyorum.Şampiyonluklar gelip geçer ama insani ilişkiler baki kalır Acarspor’un onlarca kupası vardır  yanlarına bir apolet daha taktılar tebrik ediyorum, ama ne yazık ki Yalova futbolunda kilometre taşı olan saygın kulübümüzün bazı kendini bilmez idarecileri ve Acarspor camiasına aidiyet duyarak bağlı olan bazı “kişiliksiz”  kişiler  sahada aslanlar gibi mücadele ederek 1.amatör kümeye yükselen oyuncularının hakları olan sevinci yaşamalarına engel oldular.Maç öncesinde soyunma odasında oyuncularıma kaybetsekte aslanlar gibi başımız dik rakibi tebrik ederek sahadan çıkacağız kesinlikle Demirspor a leke getirecek bir davranış içerisinde olmayacağız dedim.Özellikle maçın ikinci yarısında Acarspor kale arkasından başlayan sözlü taciz ve küfürlere kadar telkinlerime uyan oyuncularımı tebrik ediyor onlara teşekkür ediyorum.Öfkesini kontrol edemeyen oyuncularım için futbol kamuoyundan özür diliyorum.Futbol kamuoyu ile çok manidar olan iki cümleyi paylaşarak yorumu onlara bırakacağım.Kendini bilmez bazı Acarspor idarecileri  maçın 3-2 ye geldiği anlarda “neden asılıyorsunuz maça ……… çocukları ,beraberlik ne işinize yarayacak” ve kimin söylediğini söylemeyeceğim “madem küfür yemeyi göze alamıyorsunuz sahaya çıkmayacaksınız” diyebilen idarecilerin olduğu ortamda futboldan ,spordan ,futbol dostluk ve kardeşliktir teranelerinden söz edilemez.İki lafının biri “adam gibi adam olmak lazım” diyen “o” kendini bilir önce kendisi adam olacak ve çocuklarının arkadaşlarına galiz küfürler etmeyecek yoksa sosyal medyada cafcaflı sözler yazmakla bu işler olmuyor” diyerek sözlerini noktaladı. 

Editör: TE Bilişim