Gözlemci raporlarına göre 8.6 ile 8.4 puan arasında puan alması beklenen hakem triyosu derbideki performansları ise dikkat çekti.  Bu sezon 1 Ziraat Türkiye Kupası eleme maçı, 3 Spor Toto 2. Lig, 2 PTT 1. Lig ve 1 kez de Spor Toto 3. Lig maçında görev yapan Ulusal Hakemlerimizden Sefa Demir, Yalovaspor-Çiftlikköy Belediyespor maçında tecrübesini konuşturarak verdiği doğru kararlarla takdir topladı.

Öte yandan maçın iki genç yardımcı hakemlerinden Muhammet Karahasan ve Cihan Coşkun ise orta hakem Sefa Demir gibi kusursuza yakın maç çıkardılar. İki genç hakemin bayraklarını yerinde kullanmaları beğeni toplarken, Yalova ve Türk hakemliği için de gelecekte önemli rol oynayacaklar gibi görünüyor.

Derbi de köpük uygulaması

Süper Amatör Küme’nin 10. Haftasında oynanan Yalovaspor-Çiftlikköy Belediyespor maçında Yalova’da ilk kez bir maçta köpük uygulaması yapıldı. Brezilya’da düzenlenen 2014 Dünya Kupası’nda ilk kez kullanılmıştı. 2014-2015 sezonunda profesyonel liglerde kullanılan baraj ve topun belirleneceği noktaya sıkılan köpük uygulaması, Yalova’da 14 Aralık Pazar günü oynanan Yalovaspor-Çiftlikköy Belediyespor maçında Ulusal Hakemimiz Sefa Demir tarafından uygulandı.

Maçın  Süper Amatör Küme’nin en önemli maçı olduğuna vurgu yapan Demir,” Yalovaspor-Çiftlikköy Belediyespor arasında önemli bir maç oynandı. Bizde hata yapmamak adına ilk olarak Dünya Kupası’nda bu sezonda ülkemizde uygulamaya giren köpük uygulamasını kullandık. Bundan sonraki önemli maçlarda bu uygulamaya devam edeceğiz” dedi

Editör: TE Bilişim