Türkiye Basketbol Ligindeki temsilcimiz Yalova Group Belediyespor ilk hazırlık maçını yeni adıyla Bakırköy Basketbol ile yaptı. İstanbul Ahmet Cömert Spor Salonunda yapılan maçı temsilcimiz 81-75 kazandı.
Karşılaşmaya Yalova Group Belediyespor tam kadro çıkarken, başantrenör İlker Salman tüm oyuncularına süre verdi. Maça iyi başlayan İstanbul ekibi Bakırköy Basket ilk periyotu 23-17 üstün tamamladı. Ancak ikinci çeyrekte fırtına gibi esen dev adamlarımız devre arasına 48-31 gibi farklı bir skorla önde girdi. Üçüncü çeyrek başa baş geçerken skor tabelasına Yalova Group Belediyespor 62-50 üstünlük sağladı.
Dördüncü çeyrekte ise ev sahibi Bakırköy Basket farkı eritmesine karşın Yalova ekibi maçı 81-75’lik skorla kazanmayı başardı. Temsilcimizin Amerikalı oyuncuları Mikael Hopkins ve Markel Starks’ın takıma çabuk adapte olması ise dikkat çekti.
Öte yandan Yalova’daki çalışmalarını tamamlaya Yalova Group Belediyespor, 29-31 Ağustos tarihleri arasında Afyon Zafer Kupası Basketbol turnuvasına katılacak. Temsilcimiz TBL ekiplerinden Afyon Belediyesi ve Karesi Spor ile karşı karşıya gelecek. Belediyespor ilk gün ev sahibi Afyon Belediyesi ile oynadıktan sonra ikinci gün ise Karesi Spor ile karşılaşacak. 

Editör: TE Bilişim