Federasyon Kupası A Grubunda mücadele eden Yalova Group Belediyespor son maçında Samsun BŞB Anakent ile karşı karşıya geldi. Antalya 10 Bin Kişilik Spor Salonunda oynanan maçı Karadeniz ekibi 81-66 kazanırken, 5’te 5 yaparak grup maçlarını tamamladı. Temsilcimizde Ahmet İlker Tunalı 15, Mert Eken ise 12 sayıyla oynadı.
İlk periyotu 19-19 eşitlikle tamamlanan karşılaşmada ilk yarı sonunda da denge bozulmadı (38-38). Mücadelenin ikinci yarısında oyunun kontrolünü eline alan Samsun BŞB Anakent, üçüncü periyotunu 61-47 üstün geçtiği maçı 81-66'lık skorla kazandı.
Yalova Group Belediyespor başantrenörü Orhan Güler,“ Samsun takımını galibiyetlerinden ötürü tebrik ediyorum. Turnuvanın son gününde son  maçımızdı bildiğiniz üzere… İki tane yabancısız sahaya çıktık ve artık son maçlara gelindiğinde fiziksel olarak biraz yıprandık rotasyonun dar olması sebebiyle… Ama ben oyuncularımın performansından çok memnunum. Önümüzdeki hafta lig başlıyor. Diğer Amerikalılar da artık yarından itibaren bizimle birlikte olacaklar. İnşallah bundan sonra iyi hazırlanıp lige en iyi şekilde hazırlanmak istiyoruz” şeklinde konuştu. Grup maçlarını tamamlayan Yalova Group Belediyespor, ilimize dönerek lig hazırlıklarına burada devam edecek.

Editör: TE Bilişim