Spor Toto Büyükler Ferdi Türkiye Şampiyonası İstanbul’da yapılırken, Yalova Belediyespor’un Milli raketleri Ece Haraç-Aybala Koçal ikilisi Türkiye ikincisi oldu. Hidayet Türkoğlu Spor Kompleksinde yapılan şampiyona da Türkiye’nin en iyi sporcuları mücadele etti.
Organizasyonun ilk gününde çiftler maçları yapılırken, Çift Bayanlarda, Özge Yılmaz/Betül Nur Kahraman birinciliği kazanırken, Aybala Koçal/Ece Haraç ikinci, Sibel Altınkaya/Gülpembe Özkaya üçüncü oldu.
Çift Erkeklerde ise Yalovalı olan Beşiktaş’ta sporculuk yaşantısını devam ettiren İbrahim Gündüz/Talha Yiğenler ilk sırayı alırken, yine Yalovalı olan KKTC adına mücadele eden Özgün Öztürk/Batuhan Ulucak ikinci, Ali Afşin Gül/Z.Kürşat Çağlayan üçüncülüğü elde ettiler.
Tek Erkekler finalinde İbrahim Gündüz, Beşiktaş´tan takım arkadaşı Talha Yiğenler´i 4-2 yenerek kariyerindeki ikinci şampiyonluğu kazandı. Talha Yiğenler ise üst üste üçüncü kez finalde kaybederek Türkiye ikinciliğini elde etti. Ali Afşin Gül üçüncü, Batuhan Ulucak dördüncü sırayı aldı.
Tek Bayanlarda son üç yılın Türkiye Şampiyonu Sibel Altınkaya finalde Fenerbahçe´den takım arkadaşı Gülpembe Özkaya´yı 4-0 yenerek üst üste dördüncü kez Türkiye Şampiyonu oldu. Gülpembe Özkaya ise 2016´da olduğu gibi bir kez daha Türkiye ikinciliğini elde etti. Simay Kulakjçeken üçüncü, Betül Nur Kahraman dördüncü oldu. 

 

Editör: TE Bilişim