Türkiye Masa Tenisi Federasyonu’nun 2017 faaliyetleri kapsamında ki 2017 Avrupa Masa Tenisi Şampiyonası  13-14 Eylül 2017 tarihleri arasında Lüksemburg´ta yapılacaktır. Bu önemli şampiyonada iki Yalovalı sporcu da ter dökecek.
Erkekler 1.Ligi´nde Çekya, Bulgaristan ve İsviçre´nin yer aldığı F grubunda mücadele edecek olan A Erkek Milli takımımızda; İbrahim Gündüz, Ahmet Li, Gençay Menge ve Talha Yiğenler, Kadınlar 1.Ligi’nde ise Galler, Azerbaycan ve Bulgaristan´ın bulunduğu G grubunda mücadele edecek olan A Kadın Milli takımımızda Melek Hu, Ece Haraç, Aybüke Öner ve Özge Yılmaz yer alacak. 
Avrupa Şampiyonasına yaklaşık üç ay süren bir kamp programı ile hazırlanıldığını söyleyen ve  Şampiyona hakkında bilgi veren Yalova Belediyespor ve Milli Takım antrenörü  Bayramali Yıldız: Erkeklerde 43, kadınlarda ise 38 takımın mücadele edeceği Avrupa Şampiyonasında Millilerimiz, Challenge Ligi olarak da adlandırılan Avrupa 1.Ligi´nde mücadele edecek. Büyük emek verdikleri bu yolda umuyoruz ki her iki takımımızla da Avrupa 1.Ligi´nde şampiyon olarak Avrupa Süper Ligi´ne yükselecektir. İlimizin başarılı sporcularından  İbrahim Gündüz ve Ece Haraç ilimizi ve ülkemizi Avrupa Masa Tenisi Şampiyonasında temsil edecek. Ece Haraç 15 yaşında olmasına karşın elde ettiği başarılar sayesinde bir ilke imza atarak A Milli Takım formasını giyme hakkı kazandı sporcularımızda gurur duyuyoruz” dedi. 
Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Dış İlişkilerden sorumlu Başol Haraç  “Türkiye´nin erkeklerde ve bayanlarda A Milli takımlarının  katıldığı Avrupa Masa Tenisi Şampiyonasına katılacak millilerimize ve kafilede yer alan Yalova Belediye Spor Kulübü sporcuları Ece Haraç ile İbrahim Gündüz’e de başarılar diliyorum. Masa tenisi antrenörlerimizin ve kulüp yönetimlerinin  yetiştirdiği sporculara inancımız tam inşallah ülkeye madalyalar ile dönecekler” şeklinde konuştu.  
Spor İl Müdürü Metin Kaplan Yalovalı sporcular Ece Haraç ve İbrahim Gündüz’e Avrupa Şampiyonası’nda başarılar diledi.

 

Editör: TE Bilişim